Pasarea Paradisului.Cum sa evanghelizezi un carismatic.

Picture

PASĂREA PARADISULUI. Cum să evanghelizezi un carismatic – de Ichabod Spencer

Cum tratezi cu persoanele care pretind că au avut viziuni, au auzit glasul lui Dumnezeu sau au avut visuri care le-au validat mântuirea şi le-au „confirmat” un statut special înaintea lui Dumnezeu?

Sunt astfel de experienţe autentice? Dar de ce n-ar fi tocmai pe dos?

Şi totuşi, dacă persoanele în cauză susţin că noi nu le putem contesta experienţele, pentru că, nu-i aşa, nu putem dovedi contrariul, ar trebui să le acceptăm ca atare? Sau ar trebui să continuăm să punem întrebări până când ajungem la miezul problemei?

Ichabod Spencer relatează cu acurateţe una din cele aproximativ 20.000 de discuţii evanghelistice înregistrate în caietul său de notiţe pastorale, în care a avut de-a face exact cu astfel de persoane. Cititorii vor remarca o abordare cu totul deosebită de felul cum astăzi ar fi analizate pretenţiile unor persoane care clamează experienţe carismatice. Suntem convinşi că predicatorii şi evangheliştii din toate timpurile ar avea enorm de mult de învăţat din ataşamentul lui faţă de Scriptură şi insistenţa de a corecta un suflet rătăcit, aducându-l pe drumul cel bun.


Ichabod Smith Spencer (1798-1854) a fost un predicator american prezbiterian care a lucrat timp de 22 de ani ca evanghelist şi păstor în statul New York, fiind cunoscut în perioada sa cu pseudonimul „Bunyan de Brooklyn”.

Preț: GRATUIT
Format: electronic, Acrobat Reader PDF, E-PUB, MOBI.
Nr. pag: 35
Descărcați cartea în format: PDF – EPUB – MOBI

Anunțuri