El ne va duce acasá.

29 Decembrie 2015.

Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi, până la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijinesc şi să vă mântuiesc.

Isaia 46.4

Anul acesta a trecut deja şi această făgăduinţă se îndreaptă către prietenii noştri în vârstă şi către noi toţi care înaintăm în viaţă. Dacă Dumnezeu ne prelungeşte anii, vom ajunge să avem peri albi; aşa că, prin credinţă, putem să luăm dinainte acest cuvânt pentru noi.Noi îmbătrânim; dar Dumnezeu, care se numeşte EU SUNT, rămâne mereu acelaşi. Perii albi ne arată că trupul nostru slăbeşte; dar El nu slăbeşte niciodată. Când noi nu mai putem să ridicăm nici o greutate şi simţim că ne este greu să ne mişcăm sau să ne purtăm pe noi înşine, atunci Dumnezeu este Cel ce ne poartă. În anii tinereţii noastre, El ne purta în braţele Sale, ca pe mieluşeii Săi şi El va face la fel când vor veni slăbiciuni peste noi.El ne-a creat şi El S-a angajat să ne poarte. Când vom ajunge o povară pentru prietenii noştri şi o povară pentru noi înşine, Domnul nu Se va depărta de noi, ci va avea grijă de noi şi ne va face să vedem izbăvirea Lui. Adesea El dă slujitorilor Săi o seară lungă şi liniştită. Ei au lucrat şi s-au ostenit toată ziua în slujba Stăpânului lor şi El le zice: „Odihneşte-te în aşteptarea odihnei veşnice pe care am pregătit-o pentru tine”. Să nu ne temem de o vârstă înaintată ci să ne bucurăm că îmbătrânim, pentru că Domnul este El însuşi cu noi până la sfârşit, în plinătatea harului Său.

C.H.Spurgeon.

___________________________________________________________

2013-05-22 11.19.40

Harul si Pacea divina sa umple inimile tuturor cititorilor blogului „CETATEA DE SCAPARE” in anul care, prin voia lui Dumnezeu ,vom intra curand.

Daca ne uitam acum,in zilele noastre,la crestinism,vedem o tot mai profunda cadere spirituala,un crestinism care traieste fara Cristos.Unele scoli teologice sunt pline de critici la adresa Bibliei.Sau cati pastori mai cred in cea ce predica?????

Un crestinism fara esenta biblica in el.In societatea noastra se proclama raul ca si binele si binele ca si raul.Cu ani in urma era un „Tabu” unele stiluri de viata si fapte,astazi sunt declarate ca si ceva normal….de ex.avorturile, eutanasia, divortul, pornografia, adulterul etc.etc.  ISAIA 5;20

Venirea Domnului este la usa…Evenimentele care ne inconjoara ne indeamna sa ne ridicam privirile spre cer tot mai mult.Nelinistea si ingrijorarile in lumea ce ne inconjoara,nu trebuie sa ne puna in frica…Noi avem promisiunea ca Dumnezeu va fi cu noi pana in ultimele clipe ale vietii noastre .El a inceput in noi o lucrare si El o va duce la sfarsit. FILIPENI 1;6

Avem aici o fagaduinta,care o luam in credinta,care ne da pace in viata noastra de credinciosi.Nunumai aceasta fagaduinta,ci si multele altele ne duce intr-o pace in fiecare clipa,care ne invata sa ne sprijinim tot timpul pe ele,care ne apara sa nu ne ducem pe calea aleasa de noi.

Cate binecuvantari nu avem daca luam fagaduintele in considerare,in incercarile noastre.Dar multi copii ai lui Dumnzeu trece cu vederea peste ele,si se straduiesc sa isi gaseasca fericirea,pacea,mangaierea  prin puterea lor.Pe cand fagaduintele Domnului ne poate da pacea care intrece orice pricepere omeneasca.Ele ne da o intarire,mangaierea ca sa stam neclintiti in orice incercare.Noi avem totul,dar chiar totul in Cristos,nu ducem lipsa de nici o binecuvantare. COLOSENI 2,9-10. Noi stim ca perioadele de incercari,de ispitire sunt lasate de Domnul in vietile alesilor Sai,tocmai pentru ca sa se ajunga la maturitatea spirituala,si ca acestea toate sunt cele mai bune daruri ale Lui!!!! Ca ne place sau nu ce ne da,toate sunt bune pentru cresterea noastra la statura de om spiritual in Cristos. ROMANI 8;28-29.

Daca ne uitam la acest an care ne paraseste ,vedem cate situatii am avut in care am fost dezamagiti,frustati,am fost provocati sa facem poate compromisuri cu lumea,am avut inima zdrobita din cauza framantarilor,am fost poate deprimati, incarcati in asa fel ca ne-am piedut parca capul,ca nu mai eram in stare sa gandim….Am luat poate in considerare sfaturile omenesti care nu ne-au dat cea ce am cautat:pace,mangaiere….Daca asfel de situatii le-am trait ,atunci inseamna ca ne-am indoit de fagaduintele Domnului,nu le-am luat in considerare in situatile grele.

Noi stim ca viitorul nostru este ascuns in mana lui Dumnezeu,El ne-a fagaduit doar, ca pana la capatul vietii noastre ne va purta de grija.Deaceea trebuie sa ne concentram pe fagaduintele facute de El,sa le folosim in puterea care El ne-a dat-o,in orice ispita,incercari astazi,maine ,in fiecare zii noua.Dumnezeu ne-a dat fagaduinte ca sa traim din plin ce valoare mare are Cuvantul Lui in viata noastra de zii cu zii,cand Il aplicam prin credinta.Numai asa ajungem sa fim tari in omul dinlauntru,prin puterea Duhului ,cu care am fost sigilati pentru El.Numai asa vom putea calcula cu interventia Lui in problemele noastre.Toate informatiile de care avem nevoie ca sa putem birui in incercari, le avem in Cuvantul Lui.2 TIMOTEI 3;16-17.

Sa luam in zilele, cat Dumnezeu le-a hotarat pentru fiecare din noi,in credinta cea ce ne-a fagaduit El,si in cele mai grele greutati,chiar daca nu vedem nici o iesire din ele.Sa le aducem inaintea Sa,si vom primii puterea de care avem nevoie ca sa putem duce ce avem de dus.Pentru ca El fagaduit ca o face.Vom avea in noi o pace care numai de la El poate venii,indiferent ce se intampla in jurul nostru.EVREI 4;15-16.

„IAR ACELUIA CE,PRIN PUTEREA CARE LUCREAZA IN NOI,POATE SA FACA NESPUS MAI MULT DECAT CEREM SAU GANDIM NOI,

A LUI SA FIE SLAVA IN BISERICA SI IN HRISTOS ISUS DIN NEAM IN NEAM,IN VECII VECILOR! AMIN.”

EFESENI 3;20-21.

 Salutari in Domnul din partea  mea,blogeritza-M.W.M-

2 gânduri despre “El ne va duce acasá.

  1. Sa fiti binecuvantata sora Magda.Astfel de cuvinte de incurajare, de imbarbatare, au nevoie fratii si surorile noastre,in calatoria aceasta prin pustia acestei lumi.

    Va doresc un an nou in partasie profunda cu Domnul Isus.La fel si celor cu care va strangeti la studiu biblic,

    John!

  2. Multumesc frate pentru urari.Noi stim ca daca omul nostru dinafara se trece,omul din launtru se inoieste din zi in zi,si ca intristarile noastre lucreaza tot mai mult o greutate vesnica de slava.Noi nu ne uitam la lucrurile care se vad,ci la cele ce nu se vad…pentru ca ce se vede este trecator……Vedeti la 2 Corinteni 4;16-18 si cap.5;1-2.Har si multa pace de la Domnul ,intr-o lume tot mai tulburatoare…….

Comentariile sunt închise.