Cum au pierdut bisericile noastre”secretul”rugaciunii?

Cum au pierdut bisericile noastre „secretul” rugăciunii?

Astăzi Biserica e în criză, are forma evlaviei, dar îi lipsește puterea (2 Timotei 3:5). Și e foarte greu să-l convingi pe un preot, pe un păstor sau pe membri că nu e bine, mai ales dacă serviciile de închinare decurg bine și e popor mult. Atunci toți se cred bine, ca biserica din Laodicea (Apocalipsa 3:17) – sunt bogați.

Fără să aibă o organizație centrală, nu a avut nici un papă sau patriarh, căci Domnul era capul, fără catedrale, ci se adunau uneori în case sau pe câmp sau în catacombe sub pământ, fără coruri, orchestre sau fanfare, fără orgă sau pian, fără radio sau televiziune, fără reviste, fără literatură, nu aveau nici Biblii, fără Seminarii Teologice, fără mijloace de transport și comunicație, totuși creștinismul a fost ca un foc care a aprins Israelul, Asia Mică, nordul Africii, a trecut în Europa și a ajuns , încă din primul secol, până în India și până în Insulele Britanice.

Azi, Biserica are preoți, predicatori talentați în ale oratoriei, oameni cu înalte studii teologice, cu organizații, cu catedrale maiestuoase, cu Biblii în format atrăgător, cu vagoane de literatură creștină, cu zeci de reviste, cu coruri excelente, cu fanfare și orchestre care se întrec la concursuri, dar rezultatele sunt minime, lumea nu se întoarce la Dumnezeu, oamenii nu se pocăiesc de păcatele lor.

De ce? Biserica a pierdut Sursa puterii, relația vie cu Dumnezeu cel viu, prin Duhul Sfânt. Nu se mai ține cont de El deși Duhul Sfânt i-a fost dat Bisericii ca să o conducă în tot adevărul (Ioan 16:3). Nu se mai ține cont de El, este neglijat. Se încearcă să se facă lucrarea lui Dumnezeu prin puterea firii pământești, cu ajutorul rațiunii.

„Azi avem teologi mari, avem oratori mari, avem clădiri cum n-au fost din vremuri străvechi, cu confort, cu sisteme de înregistrate video și audio, și totuși lipsește puterea. Atunci mă gândesc mai bine fără mari teologi, fără mari oratori și mai bine fără catedrale, dar cu oameni ai rugăciunii, căci Dumnezeu nu lucrează decât prin oamenii ai rugăciunii” (V. Popovici).

La ora de rugăciune este trimis câte un frate mai slăbuț, care el însuși nu prea se roagă, căci de aceea e slăbuț; atunci cum ar putea să inspire biserica la rugăciune?

Unii păstori nici nu veneau (nu vin!) la ora de rugăciune și partea cea mai mare dintre membri le urmau (și le urmează) pilda, așa că prezenți erau doar câțiva moși și babe, care se rugau aceleași rugăciuni formale.

Unii chiar au scos ora de rugăciune din biserici, că nu mai e modern. Unii o au, dar cu rugăciuni formale, lungi, obositoare pentru creștinii nervoși de azi.

E bine să învățăm de la Domnul Isus: în secret, El se ruga toată noaptea, dar rugăciunile Lui publice sunt scurte, mai puțin de un minut. Rugăciunea ta trebuie să învioreze biserica, și toți să zică Amin.

Fiecare credincios trebuie să fie torță vie a dragostei, aprinsă de Duhul Sfânt, care să lumineze și să-i aprindă pe alții cu dragoste pentru Dumnezeu.

Acum Casa Domnului nu mai este „Casa de rugăciune”, ci casă de predicare, de oratorie cu definiții, de ornamente și filozofare a adevărului evanghelic.

Petru Popovici, Dragostea Marea Forță a Bisericii, Carmel Print 2012

__________________________________________________________________

Cititi si aici:https://awakening2011.wordpress.com/2015/07/22/iata-de-ce-nu-te-duci-la-ora-de-rugaciune/

CITITI SI AICI IN ACEST LINK,UN ARTICOL cu o REALITATE TRISTA in ADUNARI.

Anunțuri

3 gânduri despre “Cum au pierdut bisericile noastre”secretul”rugaciunii?

    1. Secretul rugaciuni este intimitatea pe care o ai cu Dumnezeu prin Domnul Isus. Nu se pune intrebarea in felul acesta.Biserica in definitiv este o adunatura de oameni. Nu toti sunt in biserica nascuti din nou. Asa ca intrebarea nu is are rostul.As pune o intrebare in felul acesta;Am eu personal un secret atunci cand vin inaintea Tatalui meu?As da si raspunsul cuvenit. Nu am niciun secret atunci cand ma prezint inaintea Tatalui. Ii spun ce am pe inima, ce ma apasa, si ce as dori.

  1. Aveti duhul Sfant? Daca da, el va da acest raspuns din Scriptura.Oamenii va vor da un raspuns pe masura gandiri fiecaruia. Dar cel mai bun raspuns este indemnul duhului daca il aveti.Care va va fi motivatiea de a merge la plaja? Orce actiune pe care o lom in viata are o motivatie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s