Philip Yancey, lupi în haine de oi.

Trezirea minții

52-YanceyPhilip-FB-shot sursa: http://goo.gl/IHzglJ

Am numărat peste vreo 15 cărți scrise de acest autor și care sunt traduse în limba română. Bineînțeles, nu doresc să afirm că tot ceea ce a scris acest autor este nebiblic și fals. Totuși, ceea ce promovează acest om trebuie să te facă să încetezi să-i mai citești cărțile sau să îl promovezi în vreun fel.

1. Afirmă că homosexualii pot fi creștini devotați ai lui Hristos ca toți ceilalți. Homosexualitatea nu este păcat pentru el. A slujit în biserici biserici homosexuale și lesbiene și este supărat că aceștia nu sunt integrați în celelalte biserici. Apoi folosește harul pentru a scuza homosexualitatea (aici).

2. Susține ecumenismul subminând diferențele fundamentale între creștinism, iudaism și islamism (aici)

3. Vorbește într-un mod pozitiv despre bisericile emergente ca și cum ar fi rezultatul lucrării Duhului Sfânt comparându-le cu lucrarea Domnului Isus Însuși. Ele susțin egalitarianismul, inclusivismul, relativismul…

Vezi articol original 338 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Un gând despre “Philip Yancey, lupi în haine de oi.

  1. Poate sunt gresit in viziunea multora,dar nu gasesc ca e bine sa iti cistigi aceasta existenta pentru trup din evanghelie.Cand am primit-o am platit ceva ? Am avut o discutie cu cineva despre un”mare” predicator care este bine cunoscut in America.Am spus persoanei respective care il elogia,dece is insuseste banii pe cea ce scrie?Persoana mi-a spus ca sa hraneasca pe frati si surori in Domnul.Bine,atunci daca il intrebi pe autor daca a fost inspirat de Duhul Sfint in tot ce scrie,iti va spune ca da.Intrebarea mea a fost,”dece atunci is insuseste banii? daca are pe inima ca fratii si surorile lui sa creasca in cunoasterea Domnului Hristos sa le dea free.Nu toti au posibilitatea sa le compare.Si ca asta din poza sunt multi care profita de naivi.Cuvantul lui Dumnezeu este indeajuns.Si lumina de sus care vine prin Duhul Sfant.

    O zi sau o noapte binecuvintata!

    J f

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s