„Vorbirea in limbi sau vorbirea extatica.”Trad.dupa Roger Liebi.


Introducere.
„Vorbirea extatică[1] este una din caracteristicile cele mai izbitoare ale așa-numitei »mișcări penticostal-carismatice«. Perioadele acestei apariții religioase se pot schița astfel:

1. Începând cu anul 1906: timpul comunităților penticostale în toată lumea;
2. Începând cu anul ca. 1960: mișcarea carismatică în interiorul bisericilor protestante libere și de stat;
3. Începând cu anul ca. 1980: mișcarea de expandare a comunităților cu »Power Evanghelism« și influența ei puternică asupra comunităților care încă nu au devenit carismatice.

Evaluarea acestui curent a condus chiar de la începutul apariției lui, acum aproximativ 100 de ani, la controverse aprinse între creștini. De aceea se pune întrebarea: este vorba în acest caz de o trezire lucrată de Dumnezeu sau de o inducere în eroare din timpurile din urmă, în sensul celor spuse în Evanghelia după Matei 24, 11,24 și 7, 21-23?
»Se vor scula mulți proroci mincinoși, și vor înșela pe mulți« (Matei 24, 11).
»Căci se vor scula Hristoși mincinoși și proroci mincinoși; vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși« (Matei 24, 24).
»Nu oricine Îmi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege!« (Matei 7, 21-23a).
În Noul Testament găsim descrierea aptitudinii de a vorbi în limbi străine lucrată de Dumnezeu, fără ca aceste limbi să fi fost învățate mai înainte. Carismaticii și ne-carismaticii care recunosc adevărul inspirației divine al Sfintei Scripturi sunt toți de acord, că în timpul apostolilor a avut loc realmente această minune a vorbirii. Se pune însă întrebarea, dacă vorbirea extatică practicată în zilele noastre de milioane (!) de oameni este sau nu este același lucru cu fenomenul biblic de odinioară………”

Cititi mai departe aici la SURSA:

>http://www.mesagerul-crestin.net/carti/HTM/Vorbirea_in_limbi_sau_vorbirea_extatica.htm

Anunțuri

Un gând despre “„Vorbirea in limbi sau vorbirea extatica.”Trad.dupa Roger Liebi.

  1. Vorbirea in limbi a fost un fenomen la vremea aceia izolat. Nu vedem in nici-o alta Biserica afara de cea din Corint ca ar fi practicat vorbirea in limbi. Subiectul e mult mai dificili pentru cei mai multi care se las dusi de orce invatatura care nu este armonizata cu intreg Cuvintul lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s