„Nu va temeti….”

„Nu va temeti si nu va inspaimantati dinaintea acestei mari multimi,ca nu voi veti lupta,ci Dumnezeu.”2 CRONICI 20;15.

Cine este un ucenic consecvent al Domnului,mai devreme sau mai tarziu se poate astepta la atacuri din partea lumii,sau chiar a acelora care zic ca sunt crestini,si mai ales din familia lui.

De pe net cunosc un frate german care a fost supus foarte dur la atacuri atat din partea familiei,a firmei unde lucra,cat si de la autoritati,blogurile sale au fost sterse,adresele de corespondenta pe net au fost sparte etc.Atat de greu a fost lovit,incat a ramas pe strada,familia l-a scos afara,a ramas fara serviciu,fara existenta…de ce?Pentru ca a expus pe net adevarul biblic,traieste Biblia ,este un copil al Dumnezeu consecvent.Nu da multe amanunte pe net despre incercarile prin care a trecut,dar se bucura ca a revenit cat de cat la normal prin Harul lui Dumnezeu,si poate din nou sa scrie despre Adevar…..

Cu cat cineva spune mai mult Adevarul cu indrazneala, cu atat este mai mult atacat,supus unor injosiri,barfe ce nu se bazeaza pe adevar,este batjocorit,este luat in ras ,se pune pe seama lui niste invinuiri,pe care el nu le-a infaptuit.Cu cat cineva este mai aproape de Domnul,cu atata este supus la mai multe atacuri.Acest tratament dur il traieste atat din partea lumii cat si din partea crestinilor de langa el.Acest frate nu scrie nimicuri ,sau filozofeaza pe blogurile sale,ci el este doritor sa dea mai departe ce este sfant in ochii Domnului.Imi place foarte mult articolele sale,pentru ca contine si multe informatii ce nu oricine le da cu indrazneala pe net.

Pentru el  este important:el nu trebuie sa lupte contra dusmanilor sai,in locul  lui este Domnezeu care se lupta.El se sprijina pe fagaduintele lui Dumnezeu(2 Moise 14;14).

Dumnezeu este Acela care se lupta,iar noi sa stam linistiti,ne spune fagaduinta Lui.Deacea noi nu trebuie sa ne aparam,sa lovim inapoi,ca El o va face la timpul Lui,va judeca pe dusmanii nostrii.Cata durere ne poate aduce daca noi scoatem cuvinte nechibzuite,plina de manie asupra dusmanilor nostrii,in loc sa lasam sa fim  palmuiti nu numai pe partea dreapta ci si pe stanga.Sa nu lovim inapoi cu o jignire daca am fost jigniti.Sa nu ne temem daca reputatia noastra este dusa in noroi,pentru ca ea este in mana lui Dumnezeu,si El stie cum sa o ridice la timpul Lui.Ca daca cautam sa ne tinem reputatia,noi numai o manjim,dar nu o salvam….Avem un exemplu in Iosif,care nu a cautat sa isi apere reputatia cand a fost invinovatit si injosit pe nedrept…si ce reputatie i-a dat Dumnezeu dupa ce el a rabdat toata nedreptatea facuta in curtea faraonului?.Dar Domnul nostru este exemplul cel desavarisit (1 Petru 2;19-23) .El cand era batjocorit nu raspundea cu batjocuri,cand era chinuit nu amenintase,ci se supunea dreptului judecator-lui Dumnezeu.

Un credincios bolnav,care statea nemiscat in patul lui,a spus ca el in toata viata lui a fost chinuit si neindreptatit,si el se ruga mereu ca Domnul harului sa il ajute sa sa nu se justifice inaintea dusmanilor lui,zicea ca facand asa a vazut ca Dumnezeu intotdeauna a descoperit pe fata rautatea dusmanilor lui,si i-a facut de rusine.

Noi ca si copii al lui Dumnezeu,trebuie sa stim,sa intelegem ca uneori avem atacuri pe care Dumnezeu le lasa intentionat peste noi,ca sa ne incerce credinta,altadata sunt acelea pe care noi ni le aducem asupra noastra,atunci cand ne suparam ,ne razbunam pe cei ce ne calca in picioare.Uneori cautam sa ne justificam faptele noastre,daca suntem avertizati contra lor,le aparam pentru ca ne place noua sa facem ce facem,fara sa avem „lumina verde „de la Dumnezeu.Orice atac din partea celor din jurul nostru,ar trebui sa ne duca la o cercetare profunda:pentru ce este ea de fapt?Oare nu am adus-o eu pe capul meu pentru ca am lucrat in mod firesc in anume situatie?.Daca dupa o asfel de cercetare ,nu vedem nici un pacat,atunci sa stam linistiti si sa lasam pe Domnul sa lupte,asta este voia Sa.

O invatatura spirituala in privinta aceasta ne da si ROMANI 12;14-21. Sa ne ajute Domnul sa practicam aceste adevaruri.

Slava Lui.M.M

 

Anunțuri

Un gând despre “„Nu va temeti….”

  1. Aveti dreptate frate. Daca Dumnezeu ingaduie prigoana in viata noastra, inseamna ca e spre binele nostru. Slava Lui in toate incercarile este ceea ce trebuie sa aducem.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s