„Eliberarea mea din Traditia Craciunului.”

ELIBERAREA  MEA  DIN  TRADITIA  CRACIUNULUI.                                                                                    

Marturie personala.

______________________________

Versetele de mai jos sunt acelea prin care am primit raspunsul la cautarile mele sincere.Sunt convinsa ca ceace am scris in aceasta marturie o sa revolte cititorii,pentru ca este o traditie”sfanta” in lumea crestina.Daca o condamni esti considerat un eretic care ar nega nasterea Domnului.Dar nu este asa,pentru ca acolo unde se cerceteaza sincer orice traditie ce o tinem in inima noastra ,Duhul ne da lumina curata,fara umbre.El ne invata ce este intuneric si ce lumina in inima noastra.

Aceste versete,m-au condus spre cunoasterea adevarului cu privire la asa zisul “Craciun”.Mai este un text lung din N.Testament,ROMANI CAP.14.Text din care destui copii ai lui Dumnzeu,isi iau din el o “legitimatie” pentru a justifica sarbatorirea “Craciunului”.

Pentru mine a fost un capitol greu de inteles,eu l-am inteles cam tot in genul acesta,aparand sarbatorile.Ascultand insa predici ale unor frati,citind anumite versete din N.Testament,meditand asupra a tot ce am acumulat,am inteles ca textul spune altceva,decat credeam eu .Si anume:

Crestinii dintre iudei si dintre neamuri,care erau impreuna in adunarea din Roma,aveau conflicte intre ei cu tinerea zileleor de sarbatori iudaice,si alte obiceiuri cu privire la mancare,bautura.

Dupa cum vedem si in adunarea din Ierusalim,in Colose si Galatia,erau asfel de conflicte.Pe langa  versetele care le scriu mai jos, am ajuns sa cunosc si versete din V.Testament,in care se descrie decaderea spirituala a poporului Izrael,datorita idolatriei si obiceiurile popoarelor pagane,pe care le-au luat in mijlocul lor, care apoi poporul, le-au “imbracat”intr-o haina religioasa.

Miezul era putred,doar partea din afara parea sa dea o nuanta a poruncilor lui Dumnezeu.Dar in ochii lui Dumnezeu, toate aceste inchinari erau o uraciune.Asfel am ajuns sa  inteleg ca si crestinsmul din natiuni a luat din obiceiurile pagane,in decursul secolelor,mai ales din sec.4 cand Imparatul  Constantin a facut din noua miscare crestina,o religie a statului.

Cand paganii au fost increstinati in masa,au adus cu ei multe din obiceiurile lor uracioase.In vremea aceea au fost credinciosi care s-au opus la asfel de idolatrii,insa altii de teama ca paganii sa nu intoarca spatele noii miscari “religioase” au acceptat niste obiceiuri paganesti,care au fost cu numele schimbate,in niste simboluri sau traditie asa zise crestine.

In afara de multe versete din Biblie,la studiul meu cu privire la “Craciun”,m-am folosit de texte luate din reviste sau ziare,care erau puse in vanzare,chiar in perioada “Craciunului”.Ele descriau ,in favoarea” “Craciunului”,cum a luat fiinta cutare si cutare obicei si ce semnifica el.

Prin aceste texte am avut o confirmare perfecta in ce priveste idolatria introdusa in randul crestinismului.Apoi m-am folosit de” Istoria Bisericeasca Universala” scrisa de biserica ortodoxa.Apoi de “Die Geschichte der Christlichen Kirche” de Andre Miller (Istoria bisericii crestine).Mi-au venit in mana si alte documente,carti din care am luat date istorice cu privire la sarbatori,si despre alte dogme care nu isi au radacinile in Scriptura, ci sunt invataturi si porunci omenesti.

Alaturi de aceasta marturie,am postat ceva din aceste date istorice,atat in l.romana cat si in l.germana aici:

https://hardeladumnezeu.wordpress.com/category/sarbatori/

Aici in marturie doresc sa descriu in mare, despre felul cum am fost eu de Duhul Sfant condusa ,sa ma debarasez de traditia aceasta a” Craciunului”,si de alte datini.

“ASTAZI (nicidecum la 24 dec.) in cetatea lui David vi s-a nascut un mantuitor,care este Cristos D-nul.

LUCA 2;11.

Acest verset m-a pus mult la o meditare profunda.Niciunde in N.Testament nu exista o data exacta a nasterii Domnului.Cercetand biblia,am constatat ca sunt cifre in felurite parti ale scripturii,dar niciunde nu este numita data de 24 decembrie Am gasit  doar acest verset de sus cu data fara cifre:adica ASTAZI….

Pentru ca oamenii crestini,sa nu faca o sarbatoare religioasa din nasterea Domnului Isus,Dumnezeu in intelepciunea Sa,a inchis in tacere,intentionat data nasterii Fiului Sau.

Chiar si apot.Pavel,nu ne da nici un indiciu cu privire la data cand S-a nascut Domnul,si ca sa se tina in cinstea Sa,o sarbatoare a nasterii Sale.In vremea sa,se stia ca nasterea Domnului este o realitate,si se astepta dupa a doua venire a Sa.

“Dar cand a venit  IMPLINIREA  VREMII,(nu la 24 dec.),Dumnezeu a trimes pe Fiul Sau nascut din femeie,nascut sub lege,ca sa rascumpere….”

GALATENI 4;4.

La fel si acest verset nu vorbeste de 24 decembrie,ci de  IMPLINIREA  VREMII,deci tot o data fara cifre.

Este interesant,ca la toata festivitatea acestei sarbatori este slavit numai copilasul Isus din iesle.De sute de ani este pomenit,sarbatorit numai acest copilas,macar ca El,Domnul de sute si sute de ani sta la dreapta Tatalui Ceresc si mijloceste pentru cei care sunt dati de Tatal in mainile Sale,si asteapta trimiterea Sa a doua oara pe acest pamant.Si totusi acest copilas a devenit om matur,care imbracat cu putere de la Dumnezeu,umblase prin tara poporului Sau,ajutand pe oamenii pacatosi,bolnavi,stapaniti de demoni,vestind evanghelia mantuirii.Si totusi acest Isus,Domnul,care a adus mantuirea pentru omul cazut,de cei mai multi nu este luat in seama,ci trec pe langa El batjocorindu-L…dar sarbatorind pe un alt Isus…care in fiecare an tot in scutece se gaseste intr-o iesle….

Au facut din nasterea Sa o religie superficiala,dupa imaginatia lor.Ma refer aici la cei care nu sunt nascuti din nou,la “crestini”cu evlavie numai de forma.Pentru mine este o sarbatoare catolica….daca citim istoria crestinismului gasim aceasta ratacire ce a adus-o biserica catolica,incununata cu tot felul de obiceiuri paganesti …..

Dar cati inca din evanghelicali, care spun ca Il cunosc pe Mantuitorul,nu traiesc la fel de superficial fara sa cerceteze ce anume au in inima lor?Tinand in inima lor niste traditii si invataturi lumesti?Imprumutate de la bisericile mari apostate?

“Luati seama ca nimeni sa nu va FURE cu FILOZOFIA si cu o amagire DUPA DATINILE  OAMENILOR,dupa invataturile incepatoare ale LUMII (obiceiuri paganesti),si nu dupa CRISTOS.( dupa invatatura Sa).

COLOSENI 2;8.

“Nimeni sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura sau cu privire la o zi de sarbatoare,cu privire la o luna noua,sau cu privire la o zii de sabat….

COLOSENI 2;16-23..

Invataturi straine,pagane,iudaice,au intrat deja in Colose,pe care apost.Pavel le condamna.Cat el era inca in viata,combatea ce nu era scriptural.

Aceste versete m-au invatat ca obiceiurile paganesti sunt o inventie a firii pamantesti,ele nu au ce cauta in biserica Domnului……

In Fapt.Apostolilor gasim avertismentul dat prin ap.Pavel,precum ca dupa plecarea sa se vor strecura invatatori falsi,ba chiar din mijlocul bisericii se vor ridica invatatori care vor aduce amestecul acesta,filozofic…

FAPT.APOSTOLILOR 20;28-31.Aceasta realitate s-a vazut de a lungul secolelor,cum una dupa alta invataturile false ,porunci omenesti au inlocuit Cuvantul lui D-zeu.

“Ce ati auzit de la inceput(invatatura curata),aceea sa ramana in voi.Daca ramane in voi ce ati auzit de la inceput,si voi veti ramanea in Fiul si in Tatal.”

1 IOAN 2;24.

Duhul Sfant niciodata nu ne conduce spre invataturi traditionale,filozofice omenesti,ci numai in Adevarul Scripturii .In acest ADEVAR  PUR,il conduce care de Dumnezeu este “….insuflat si de folos ca sa invete sa mustre,sa indrepte sa dea intelepciune in neprihanire.”La evanghelia sa curata nu este permis sa se adauge filozofii omenesti,paganesti.

2 TIMOTEI 3;16.

Asa am ajuns sa cunosc ca trebuie sa cercetez amanuntit traditiile,care par a fii biblice,dar radacina nu este din Cuvant ci din filozofia omului.Ce a fost de la inceput:noi trebuie sa stim ca nici o porunca nu ni s-a dat ca sa tinem sarbatori,sau sa ne facem noi crestinii unele sarbatori.La fel si poporul Evreu si-a facut sarbatori noi pe care Dumnezeu le-a urat.Ca daca Domnul ar fi dat sarbatori adunarii Sale,apostolul Pavel ar fii scris despre ele,care ar fii ce ar trebui sa le tinem de sfinte.Dar el nu a scris nimic,din contra ne avertizeaza sa nu tinem nimic.

ISAIA 1;13-14.

Noi ar trebui sa stim ca doar doua porunci sunt de la Domnul:frangerea painii si botezul,pe care sa le trebuie sa le tinem.

“Atunci ucenicii Lui s-au apropiat de El si I-au zis:”Stii ca fariseii au gasit pricina de poticnire in cuvintele care le-au auzit?”Drept raspuns,El le-a zis:”ORICE  RASAD  PE  CARE  TATAL  MEU NU  L-A  SADIT ,VA  FI SMULS  DIN  RADACINA .”

MATEI 15;1-9 +12-13.

Multe datini si-a adunat poporul Izrael,dupa cum vedem si din versetele 1-9,pe care Domnul le condamnase pe vremea cand se afla in trup pe pamant,in mijlocul acestui popor.

In crestinism sunt ”RASADURI”  care nu au fost poruncite  de Domnul ca sa fie sadite,cum sunt obiceiurile luate din paganism,si imbracate intr-o haina “evlavioasa”, datini,obiceiuri iudaice care inca pe timpul Apostolilor au fost combatute mai ales in adunarea din Coloseni si Galatia .

Ma bucur ca am intalnit frati si surori,care au aceeasi cunostinta,ce am dobandit-o si eu prin cautarea sincera dupa Adevar.Dar se observa ca putini sunt care iau in seama indemnurile Domnului ca sa indeparteze”astarteele”idolii din adunarile lor si casele lor.Aldatada le dispretuiau,le aruncau dupa ce au fost convertiti de Duhul,ca apoi sa zideasca iar ce au daramat…..

“Odinioara cand nu cunosteati pe Dumnezeu,erati robiti celor ce din firea lor,nu sunt dumnezei.Dar acum dupa ce ati cunoscut pe Dumnezeu,sau mai bine zis,dupa ce ati fost cunoscuti de Dumnezeu,CUM VA MAI  INTOARCETI  LA ACELE  INVATATURI SLABE SI SARACACIOASE ,CARORA  VRETI  SA  VA SUPUNETI  DIN  NOU? VOI  PAZITI  ZILE  ,LUNI  VREMI  SI  ANI….”

GALATENI 4;8-10.

“Degeaba MA CINSTESC EI, INVATAND  CA  INVATATURI  NISTE  PORUNCI  OMENESTI.”MATEI 15;9.

Versetul acesta,m-a atins mult.Pana in 1985,(macar ca din 12 sept.1980 eram mantuita deja) eu tineam cu sfintenie acest craciun,pastele,rusalile,in felul cum am invatat in biserica in care am fost 32 de ani-cea ortodoxa.Le tineam cu piosenie mare,ca nu cumva sa supar pe Dumnezeu netinandu-le asa cum invata biserica.Deci teama mea de Dumnezeu era in tinerea sfanta a poruncilor omenesti….

Le vedeam sfinte….sfinte…nu lucram in acele zile,le tinem a sfinte…..Dar dupa ce am inteles ca erau doar niste porunci omenesti,deci o TRADITIE ,SARBATORI  IMPRUMUTATE,sau LUATE din paganism incepand cu sec al 3-4-lea,care au fost”imbracate” cu ceva crestinism,le-am scos din inima mea,dorind sa cinstesc pe Domnul in simplitatea Cuvantului Sau.

Atunci uitandu-ma mai bine la biserica din care am iesit(ortodoxa),am inteles ca ea are aceasta invatatura:un amestec de crestinism,iudaism si paganism.Si noi crestinii evanghelicali nu am facut altceva decat sa ii luam “sarbatorile sfinte”si sa le aducem in adunarile noastre,nu numai atat,dar am inceput de mai bine de 400 de ani sa le dam o culoare si mai”sfanta”adaugand:pomul impodobit,pe mos Craciun(Weihnachtsmann aici in Germania)cadouri de felurite valori etc.

Cineva a spus:”Nu Mos Craciun a murit pe cruce pentru dvs.Nu-L amestecati pe Isus Cristos cu Mos Craciun.Nu au nici o legatura unul cu altul.UNUL ESTE ADEVARUL,iar celalalt este MINCIUNA,adica Dracul.”Deci ne-am supus unor porunci, filozofii,care sunt  total contradictorii ADEVARULUI.

“…pentru ca in vremea cat mai este in trup sa nu mai traiasca dupa poftele oamenilor, ci pentru voia lui Dumnezeu.Pentru ca ne este de ajuns ca am implinit in timpul trecut voia natiunilor umbland in destrabalari,in pofte,in betii,in ospete,in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite.Deaceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelasi potop de desfrau si va batjocuresc.”

1 PETRU 4;2-4.

Aceste versete m-au atins la fel de mult ca si cel precedent:ospete si slujiri idolesti,deci multa imbuibare cu mancare,inchinare falsa pentru “sarbatorirea zilei Sale de nastere”.

Pana ce nu m-am ocupat de “craciun”nu am cunoscut ca si petrecerea zilei de nastere a omului,vine din paganism.Si deci nu a fost deloc greu ca sa se introduca si aceasta zi de 24 decembrie ca zi de nastere a Domnului,care trebuie foarte pompos sarbatorita cu tot felul de meniuri si cadouri…….

Deci “ospete”erau mese bogate,care se tineau la anumite zile de omagiu al zeilor,a imparatilor,si a zilelor de nastere a omului de rand.Ma intrebam de ce spune aici ap.Petru despre ospete?deci si astfel de mese supraexagerate de bogate,este in ochii Domnului  uraciune.

In GALATENI 5;16-25,se gaseste”un catalog”al firii vechi cu poftele ei,printre care spune si de”imbuibare”deci eu cred ca este vorba tocmai de astfel de mese incarcate.La roadele Duhului se gaseste un rod anume:”infranarea”,despre care cred ca cuprinde si infranarea in ce priveste  imbuibarea…In N.Testament,gasim o astfel de petrecere cu masa bogata,in casa lui Irod(MARCU 6;21-27),cand distractia aceasta a adus moartea lui Ioan Botezatorul.

Apoi am mai gasit un verset in V.Testament la GENEZA 40;20.Aici este Faraon care isi sarbatorea ziua de nastere cu ospat mare.

Deci observam din aceste versete ca paganii isi sarbatoreau zilele de nastere cu ospete ,cu petreceri mari.Eu nu am nimic impotriva ca sa ne numaram anii,sa cadem pe genunchi si sa multumim Domnului ca pana aici ne-a ajutat,ca a mai adaugat un an la viata asta pe pamant.

Dar ca sa se tina in cinstea acestei zile de nastere mese bogate,petreceri,si altele neingaduite de Dumnezeu,eu sunt impotriva.Pentru ca as da cinste eului meu,unei zile,ma ridic pe mine in slava in loc sa dau cinste lui Dumnezeu cu multumirile mele,ca a mai adaugat prin harul Sau un an la ceilalti ani ai vietii mele pe pamant.Eul meu este ridicat in slava cu tot felul de urari de fericire,noroc ,cadouri,etc.El,eul, devine un idol,in centrul petrecerii.

Scriptura spune ca noi trebuie sa ne lepadam de sine,si nu sa-l ridicam in slava.(2 CORINTENI 5;15-18—despre faptura noua-)

In Scriptura avem destule versete care vorbesc despre anii de viata,chiar despre Domnul spune ca avea 30 de ani cand a inceput sa predice.Apoi PSALM 90,mai ales 9-12,unde ni se spune de varstele 70-80 de ani,apoi sa ne invete Dumnzeu, sa ne numaram  bine zilele…sunt dovezi ca ne putem aminti de ziua de nastere.Dar Domnului nu ii place sa o ridicam in slava paganeasca, incununata cu ospete,petreceri…etc.

Noi nu mai trebuie sa dam “cinste omului cel vechi”ci sa ne lepadam de sine si sa traim pentru Domnul si in privinta asta.

2 CORINTENI 5;15.

Lepadand ce este paganesc,cei din jurul nostru vor vedea ca suntem altfel decat ei si nu mai alergam cum alearga ei dupa tot felul de petreceri,si ne batjocuresc.

“….Caci obiceiurile popoarelor sunt deserte.Taie un lemn din padure,mana mesterului il lucreaza cu securea.Il impodobeste cu argint si aur si ei il tintuiesc cu cuie si ciocane ca sa nu se clatine.”IEREMIA 10;3-4.

Iata o dovada cu privire la pomul de craciun impodobit.Un obicei paganesc,care mult timp biserica l-a respins.Inca in secolul al 6-lea episcopii catolici l-au respins.

Mai tarziu,au fost pedepsiti oamenii care mergeau in padure, ca sa taie in ascuns un brad in perioada craciunului.Insa traditia aceasta cu bradul impodobit a fost atat de inradacinata in partea de sus a Germaniei,in secolul al 15-lea,incat nu s-a mai putut combate traditia aceasta.Din secolul al 18-lea s-a raspandit traditia cu pomul impodobit,in intreaga Germanie .Mai ales in partile cu populatie protestanta.In aceasta perioada pomul a primit si lamete stralucitoare,nu numai jucarii si bomboane.

Ceva mai tarziu a primit si lumanari aprinse.Asa a ajuns pana in zilele noastre,acest pom impodobit bogat,sa devina un idol in fata caruia se canta,(la noi se canta in multe case.”O Tannebaum,o Tannenbaum”(O bradule,o bradule)se desfac cadouri…Nu este altceva decat imaginea descrisa in versetul de mai sus din Ieremia.

Multi germani care vor sa fuga de stresul “Craciunului”,ducandu-se in concediu,nu renunta totusi de Craciun,sa isi ia cu ei un bradut ca sa simta ca au totusi “Craciunul”.Atat de iubit este aici acest brad,incat foarte greu se poate desprinde germanul de el,dar si in alte tari nu este altfel.Inca odata repet ca:in fiecare an,in 24-25 decembrie,se tine aceasta  sarbatoare in care mereu si mereu copilasul Isus este pomenit..Dar El nu mai este copilas,El a trecut prin moarte,este sus langa Tatal.El este intristat de idolatria in care a fost pusa nasterea Sa,pe pamant.Noi cei care suntem ai Lui,cui ne adresam cu rugaciunile noastre?unui copilas in iesle….???

“Nu mai aduceti daruri de mancare nefolositoare,caci Mi-e scarba de tamaie.Nu vreau luni noi,Sabate si adunari de sarbatoare,nu pot sa vad nelegiuirea unita cu sarbatoarea.Urasc  lunile voastre cele noi si praznicile voastre.Mi-au ajuns o povara nu le mai pot suferi…”ISAIA 1;13-14.

Lui Ii este sila  de toate darurile de mancare,de sarbatoarea noua care a facut-o crestinismul fara porunca Sa.Este o sarbatoare unita cu idolatrie pagana.

Daca poporul Izrael a cazut in idolatrie ca si-a facut sarbatori noi si praznice(mese bogate)in cinstea unui idol si Dumnezeu s-a intristat de faptele lor,cu cat credem noi oare ca este Domnul suparat pe noi care din nasterea Sa am facut o idolatrie?ca am amestecat paiele cu graul?

Din textul IOAN 7;1-19 am inteles ca este vorba despre o sarbatoare a iudeilor,care se asemana cu sarbatoarea corturilor date de Dumnezeu poporului,dar la care Domnul a refuzat sa se urce si sa sarbatoreasca cu ei.

El se duce sus la sarbatoare,doar pe la mijlocul ei,si nu sarbatoreste cu ei, ci le predica adevarul,evanghelia.Mai tarziu le pomeneste despre legea data lui Moise pe care ei nu o mai iau in seama.Eu cred,ca daca sarbatoarea era asa cum a dat-o Dumnezeu pentru a fii sarbatorita,Domnnul lua de la inceput parte la ea,si nu la mijlocul ei s-ar fii urcat la ei,si poate ca vorbea despre altceva corespunzator sarbatorii corturilor.

Nu degeaba a afirmat El ca poporul Izrael se tine de datini si porunci omenesti,dupa cum este amintit in versetul de mai sus .

Nu se poate trece peste ce este scris…ce trece peste ,devine o invatatura falsa.

Pavel spune Corintenilor in 1 CORINTENI 4;6……prin noi insine sa invatati sa nu treceti peste ce este scris…”Si “Cáci noi nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu,cum fac cei mai multi,…” 2 CORINTENI 2;17.

Asa au facut bisericile mari,protestantii,langa Cuvantul Lui Dumnezeu au adaugat felurite sarbatori,traditii care le considerau sfinte….dar si multe adunari evanghelicale au luat aceste obiceiuri in mijlocul lor,in casele lor.

“Dar inaltimile tot nu au fost indepartate din Izrael(de imparatul Asa),macar ca inima lui Asa a fost cu totul a Domnului in tot timpul vietii lui.”2 CRONICI 15;17.

Dumnezeu a dat indurare,poporului Sau Izrael,dand imparati care au facut ordine in popor,a cautat prin ei sa indrepte pe Izrael pe calea sfanta.Totusi nu toti imparatii au daramat idolii la care se inchina poporul…ex.lui Asa.Am inteles prin acest verset ca si in randurile crestinilor sunt predicatori care au inima lor data Domnului,Il iubesc,dar nu au eliminat obiceiurile luate de la bisericile mari,care au cazut in plina apostazie pagana.Nu predica contra lor,ba le gaseste de bune,ca doar aduc cinste Domnului.Intr-o zi va scoate Dumnezeu si aceste “rasaduri”care nu au fost de El sadite.Cand se va sta inaintea tronului Sau si fiecare va primi rasplata pentru ceea  ce a cladit pe temelia pusa,fie fan,trestie,paie,aur argint…..

Ezechia-“A indepartat inaltimile,a sfaramat stalpii idolesti,a taiat Astarteele si a sfaramat in bucati sarpele de arama,pe care il facuse Moise,pentru ca copiii lui Izrael arsesera tamaie inaintea lui si il numeau Nehustan. El si-a pus increderea in Domnul….El s-a alipit de Domnul nu s-a abatut dela El,si a pazit poruncile pe care le daduse lui Moise Domnul.”

2 IMPARATI 18;4-6.

Un imparat cu adevarat cu totul daruit lui Dumnezeu si poruncilor Lui.Aceste versete m-au invatat ca absolut totul ce nu este conform scripturii,ce a fost adaugat la ea,sa fie “daramat”.

Daca suntem crestini ca si cei din Bereea,atunci sa cercetam totul ce ni se predica,sa vedem ce ar mai fii in viata noastra ca si idol,la care ii jertfim timpul.Asa,o sa ajungem sa cunoastem adevarul si vom lepada totul ce ne impiedeca pe calea stramta.

Ce au facut Evreii cu sarpele inaltat de Moise?Care era inaltat  de Moise dupa porunca lui Dumnezeu cu un anume scop salvator pentru Izraelul pacatos,care era umbra a ceeace va trebui sa faca Fiul Lui Dumnezeu pentru implinirea  voii lui Dumnezeu?. (IOAN 3;14-15.) Izrael a facut din el un idol caruia i se inchina si ardea tamaie.Acest sarpe de arama,l-a distrus Ezechia.

Astazi este altfel in crestinism?Au facut din nasterea Domnului o idolatrie,apoi din rastignirea Sa pe un stalp,au facut iar o idolatrie.O cruce,acesta este numele dat de crestinism:CRUCE,la care se inchina,o saruta,ii arde tamaie,o poarta ca semn mistic pe campie,la gat ca bijuterie,la ceremonii religioase de tot felul….

MARTURIA: partea doua.

In  1980 – 12 septembrie,prin harul lui Dumnezeu,am ajuns sa cunosc pe Mantuitorul meu ,Domnul Isus Cristos.

Din primele zile citeam in biblie foarte mult,se nasteau zlinic felurite intrebari in mintea mea,doream sa am raspuns la toate.Duhul Sfant imi era invatatorul meu.

Fiindca am fost o membra in biserica ortodoxa,desigur ca cunosteam multe din traditiile ei,ce se afla in cladirea ei si in general ce se invata in ea.Odata ce am inceput sa citesc biblia cu o minte inoita de Duhul,incepusem sa cercetez daca si biblia vorbeste de ceeace aduce biserica ortodoxa.

Asfel am inteles ca multe din ceeace aducea biserica ortodoxa ,in biblie nu se gasea,iar ce spunea biblia,nu se gasea in ortodoxie.

Fiindca eram interesata de adevar,(si acest interes puternic era lucrat de Duhul),Duhul Domnului m-a calauzit ca sa inteleg unde este si unde nu adevarul.

Eu mereu ma rugam,ca Domnul sa imi arate prin adevarul Lui,daca undeva mai este ceva in inima mea,viata mea care nu corespunde cu adevarul Sau.Si El mi-a facut cunoscut….

In 1 noiembrie 1985 s-a tinut o intrunire crestina in orasul nostru,de catre Misiunea crestina din Elvetia,”Mitternachtsruf”(Strigatul de la miezul noptii).Dupa terminarea ei,am vazut ca in parcarea cea mare,toate masinile aveau puse la o oglinda,o pungulita din plastic cu o brosurica mica.Si eu am avut asa ceva pusa la oglinda masinii mele.Am deschis-o si am luat brosurica afara,titlul ei era:”Weihnachten” ist es von Gott?”-romaneste-”Craciunul”este de la D-zeu?”Pentru mine era ceva nou aceasta intrebare.

Am citit-o de cateva ori,era scris despre istoria “craciunului”.Pentru ca era numai un scurt istoric descris in ea,eu doream sa aflu totul….Asa ca m-am dus la biblioteca orasului,ceeace nu am facut mai inainte,si am gasit acolo ceva mai detailat intr-o istorie a crestinismului.Mi-am facut copii.Apoi am intrat in discutii cu surori din adunare apoi si cu 3 frati.

Fiecare imi spunea ca ei stiu ca nu a fost sarbatorit” craciunul “in primele secole,ca dupa ce noua religie a fost unita cu statul,pe timpul lui Constantin,s-a introdus si sarbatoarea.Si ca daca ea este aici, sarbatoarea, sa ne folosim de ea si sa dam evanghelia mai departe lumii crestine “doar cu numele.”Ca sa cunoasca si ei mai bine cine este ,si de ce a venit Domnul pe pamant.

Nu ma adancesc in istoria” craciunului”,ci las ca sa “vorbeasca”articolele care le voi posta despre acest subiect,adunate de pe net. Ele descopera exact aceiasi vedere ce o am si eu, dupa cercetarile facute in acel an.

Acesti credinciosi cu care am vorbit despre subiectul acesta, tin “craciunul”.Alti insa il respingeau si predicau contra acestor traditii.Insa eu nu eram multumita cu raspunsul…Timp de 3 saptamani (decembrie 1985)am cercetat mult Vechiul Testament si Noul,doream sa fiu eu convinsa care are dreptate: acel frate care a scris brosura sau cei care se tin de sarbatorea aceasta.Am avut comandat de la Mitropolia Banatului niste carti ortodoxe(le-am comandat imediat dupa ce am ajuns in 1981 in Germania cu familia,cand eram proaspat mantuita),pe care le-am confruntat cu cea ce invata biblia,asa am inteles si mai bine ce fel de doctrina are biserica ortodoxa si catolica.

Imi trecea prin minte acele sederi impreuna cu colegele mele si seful nostru,in restaurant sau la locul de munca in garderoba mare,cand sarbatoream impreuna “Craciunul”.Imi era pentru prima oara o intrebare in mintea mea:”oare de fapt ce faceai tu,cu cine stateai la masa”?Ce ascultai tu si ce raspuns ai dat tu ?

Ai fost tu o lumina pentru toate colegele tale?Pentru sef?Ce faci acum in anul acesta?ca mai sunt  2 saptamani si iar se tine o asfel de masa pentru”Craciun”?Te duci cu ele-colegele- sau le spui ca tu nu mai doresti sa sarbatoresti aceasta sarbatoare cu ei ? Ce hotaresti?”

Cu aceste intrebari,si framantari am venit inaintea Domnului ca sa ma rog, sa ma ajute sa inteleg ce am de facut,sa imi dea indrazneala sa spun adevarul si sa nu fac compromis cu ele.

Intre timp m-a miscat mult :

PSALM  1, mai ales versetele:”Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai,nu se opreste pe calea celor rai SI  NU  SE  ASEAZA  PE SCAUNUL  CELOR  BATJOCORITORI,ci isi GASESTE  PLACEREA  IN  LEGEA DOMNULUI  SI  ZI  SI  NOAPTE, CUGETA  LA  LEGEA  LUI.”

In curand era “Craciunul”, a inceput discutia intre colege ce sa comandam de mancare,si unde sa petrecem “craciunul” la noi in garderoba sau intr-un restaurant.Eu insa nu am luat parte la sfatuirea lor.Au observat ca eu nu contribuiam si m-au intrebat ce vreau eu sa comand.Am spus ca eu nu comand nimic,si nu merg cu ele,ca voi sta acasa cu familia.Una din ele cu un ton batjocoritor a spus:”Ah tu nu ai bani deacea nu vi, hai ca iti platesc eu comanda ta.”Am refuzat.Dupa ce s-au hotarat unde sa mearga,sunt intrebata daca nu vin totusi cu ele.Am spus categoric ca nu merg.

Ele stiau cine sunt,le-am marturisit ca sunt credincioasa,cand m-am angajat in locul de munca primit in 1982.Isi mai bateau ele joc de mine,mai ales doua din ele.Dar taceam si luam din mana Domnului cuvintele rele.Dupa ce au auzit tonul meu care era hotarat,m-au”barfit” la seful nostru.

Eu eram deja in locul meu de munca,cand la cateva minute vine seful ca si un leu racnitor asupra mea,rosu la fata,strigand:”De ce refuzati sa veniti cu noi?Credeti ca sunteti mai buna ca noi adica mai sfanta?”Totodata a spus tot pe acelasi ton.”Astazi veti face cutare si cutare lucrare….”Eu cu curaj am deschis gura,dar cu un ton smerit  i-am spus:”Da,Domnule S….,am sa fac lucrul pe care mi-ati oferit sa il fac”.Apoi deodata s-a inmuiat,cand a vazut cum i-am raspuns,si ma intreaba din nou care este cu adevarat motivul ca eu nu merg cu ei la sarbatorirea “Craciunului”.

Am inceput sa ii explic cu indrazneala care am primit-o de sus de la Domnul,in timp de 45 minute!!!!.Am explicat ca de putin timp, mi-a fost clar ca aceasta sarbatoare nu este de la Dumnzeu,ca din nasterea  Domnului s-a facut o idolatrie mare.Ca am vazut la aceste sederi in restaurant,cum se taraste in murdarie,in bancuri urate numele Domnului,ca de fapt nu se sarbatoreste nasterea Lui,ci Eul omului este in centrul “petrecerii”stomacul lui,cadourile ce se da unul altuia ….Biblia nu invata asa ceva.Apoi se vede ca oamenii nu Il vor pe Christos care S-a nascut pentru ei ,ca sa ii izbaveasca din pacat,ci El este”scos afara din sarbatoarea aceasta”si batjocorit.Apoi cum pot eu sa mai iau parte la asfel de mese?Am spus ca eu abia acum vad ce nu este biblic in toata sarbatoarea aceasta,pentru ca am cercetat sincer.

Pentru oamenii religiosi,dar si pentru multi evanghelicali,si ateisti,sarbatoarea aceasta nu este adusa in cinstea Domnului,ci este o sarbatoare pentru:

1) al 13-lea salariu,2) a taierii unui brad din padure si impodobirea lui,3) pentru a da si a primii cadouri 4) pentru gastronomie,5)  facut de prajituri in felurite retete,6) pentru lumanari si stralucire,7) pentru TV care merge toata ziua,8) cumparat de jucarii si 9)  bijuterii,10) a multimii de scrisori si felicitari,11) gástelor si curcanilor facuti fripturi,12) a viselor si amintirilor,13) al sentimentelor si oftaturilor,14) trompetelor si fluierelor 15) a golului din suflet,16) sarbatoarea care a ingropat ADEVARUL Scripturii,17) sarbatoare conceputa de om…si asa mai departe…

El,seful asculta cu foarte mare atentie,apoi imi spune:”Doamna M.cand eram copil, dar si inca ca baiat la mama acasa,la noi se citea zilnic in biblie si se faceau rugaciuni si la mese si asa cand era nevoie.Dar apoi m-am casatorit…si ce am luat?…o femeie care a stricat totul ce era bun si sfant in inima mea pusa de parintii mei…”.Din ceasul acela seful meu era alt om fatá de mine….Harul Domnului a fost cu mine pentru ca am spus adevarul si nu am facut compromise cu colegele mele,dupa ce am primit Adevarul cu privire la aceasta sarbatoare.S otia sefului era una din acelea care isi batea joc de mine,si ma ura nespus de mult toti anii cat am mai lucrat in acel loc de munca.A murit de cancer acum cativa ani.

Din ceasul acela,atat de binecuvantat,unde am vazut cu ochii mei cum Domnul a “imblanzit leul care racnea asupra mea” acest om a devenit prieten fata de mine,ma ocrotea unde putea,din cauza asta colegele mele unele din ele ma urau.De atunci in toti anii,( 17) cat am lucrat acolo cu ele,nu am mai luat parte la astfel de mese de batjocura a numelui Domnului.

Acum in cateva cuvinte,doresc sa descriu cum a reactionat familia mea ,rudele mele,cunostintele mele,credinciosii din adunarea unde merg,cand am dezvaluit ca eu “craciunul”nu il voi mai sarbatorii nici cu familia si nici cu colegi sau alte rude sau credinciosi.

Cand a venit ziua de 20 dec.in 1985,sotul meu s-a mirat ca eu nu mai pregatesc pomul de plastic,pentru” Craciun”.I-am spus din ce cauza nu il mai impodobesc.S-a infuriat tare pe mine,zicand ca el il doreste,ca altfel nu este “Craciun”.Eu i-am spus:”Eu nu mai sarbatoresc sarbatoarea aceasta, care nu a fost asezata de Dumnezeu in crestinism,ea este numai sarbatoarea ta acum,daca doresti sa ai pomul impodobit il poti face tu,eu nu mai vreau sa am de a face cu idolul acesta.”Intr-adevar si l-a facut el cum stia el mai bine.Asa si-a facut el un pom de”craciun”din 1985 si pana 90-91 cred.Apoi s-a saturat de el,si l-a pus in beci.Eu m-am bucurat,ca Domnul a ascultat rugaciunile mele….Cu pregatirile de mancare prajituri sau cadouri,la fel le-am inlaturat .

Pentru mine devenisera aceste zile libere,un prilej sa am mult timp de citit in biblie sa scriu scrisori de incurajari la surori in Romania,sau aici in Germania.Nu mai eram in stresul cu pregatiri pentru “craciun”.Nu mai am invitat pe nimeni la noi pentru”masa de craciun”nu mai sunam pe nimeni la telefon sa urez”Craciun fericit.”Frohe Weihnachten”,pe germana.Mancarea noastra era normala in aceste zile….La inceput sotul meu era revoltat…dar cred ca a inteles…ca multa pregatire cu mancare ne face” sa ne ingrasam”.Cu cadourile a lasat-o complect la o parte,pe deoparte se bucura ca nu mai trebuia sa dea bani pentru rudele lui sau ale mele…Problema care insa o aveam cu el inca era :ca in acele zile se scria de catre mine multe felicitari de”Craciun”.Lui nu ii placea sa scrie ,nici chiar la rudele sale.Eu am refuzat sa mai scriu felicitarile acestea.El insa cumpara felicitari si ma punea sa le scriu la rudele lui.Din start insa eu i-am spus;”voi scrie,dar nu cum am scris pana acum,ci cu cuvinte biblice,si sunt sigura ca rudele tale se vor infuria pe tine,pentru ca ei cred ca tu le-ai scris lor astfel de cuvinte,…”S-a suparat tare,la urma a spus ca scrie el.Dar nu a scris, si iar m-a rugat sa scriu eu.Am inceput sa scriu pe aceste felicitari versete din biblie,apoi si o scurta explicatie la ele.Si le-am trimis.Au venit raspunsuri cam intepate,la adresa mea.Au sosit telefoane,rudele lui vorbea cu sotul si il intreba ca ce s-a intamplat cu sotia lui,deci cu mine,ca doar nu m-am pocait?Si ca de ce nu m-a impedecat sa nu ma pocaiesc,ca este vai de el daca eu sunt o astfel de femeie,ca nu o sa mai poata trai cu mine etc.Sotului i-a fost rusine deci din cauza mea,fata de rudele sale.Dar Domnul a fost de partea mea.

El lucra la sotul meu,il facea sa isi schimbe gandurile rele fata de mine.Cand cauta sa ma atinga cu cuvintele grele,eu taceam il lasam sa spuna ce credea el ca”cum mi se cuvine mie ca o pocaita.”Din cauza ca rudele lui nu au suportat ce am scris in felicitarile trimise,sotul ii suna si le spunea el personal salutarile pentru”craciunul lor”.

ln 1993 a emigrat si mama mea in Germania,am luat-o la noi.Intr-o zii ii spune mamei mele ca el vrea sa taie bradul de plastic ce il are in beci,si ea sa il duca la depozitul de deseuri din apropierea blocului unde locuiam,dar sa nu imi spuna mie ca el l-a aruncat din beci.L-a taiat si mama l-a dus.Cred ca era mandrie in el,nu vroia sa descopere ca acum si el este de aceiasi parere cu mine.Dar eu m-am bucurat mult,cand am vazut ca Domnul l-a miscat ca sa isi arunce idolul ,sa il scoata si din beci afara, nu numai din camera de zii.

O alta problema pentru mine a fost rudele mele,,care nu ma intelegeau si ma batjocureau in fel si chip.Ei ma invitau la ei la masa de “craciun”impreuna si cu mama si familia sa vin,dar refuzam.Au incercat pe mama sa o influenteze,sa se lepede de credinta,sa nu se orienteze dupa mine.Dar Domnul nu a lasat sa se intample acest lucru…si erau furiosi toti pe mine.

Le-am spus,mai ales unei surori ale mele.”Voi spuneti ca sarbatoriti nasterea Domnului,dar El nu este in mijlocul vostru,pe El Il tineti afara la usa,El bate si ar vrea sa intre la voi,dar nu ca sa sarbatoreasca cu voi,ci sa  faca cunoscut cine este El si de ce a venit El pe pamant….Voi va faceti cadou unul altuia,ca si cum voi ati fii sarbatoritii,dar ce Ii dati lui Isus cadou?Ca doar spuneti ca El este sarbatoritul,”ziua lui de nastere”o tineti.Lui nu Ii dati nimic decat ura,dispret,batjocura.Stiti ce vrea El ca cadou de la voi?inima voastra.”

Ca si leii s-au aruncat asupra mea.Dupa cativa ani abia,s-au obisnuit deja cu pozitia mea si m-au lasat in pace.

In adunarea de frati,unde merg din 1984,am inceput sa nu mai iau parte la sederea impreuna cu adunarea atunci cand se tinea asa zisul”Craciun”.In germana ii spune”Weihnachtsfest”.Pentru ca se discuta despre toate dar putin despre Domnul….

Am fost  de 2-3 ori dupa ce mi-a fost clar de unde vine aceasta sarbatoare,dar cu un anume motiv:sa stau in intovarasie cu surori,sa le dau  ce am primit eu din cercetarile mele sincere dupa adevar.

Am constatat ca nu toti credinciosii luau parte la intrunirea asta,motivul era ca si ei au lumina ce am primit-o si eu,ba chiar din frati predicau deschis contra acestei “datine”nebiblica . Pentru ca au facut aceasta cu indrazneala,ca sa smulga”acest rasad”nesadit de D-zeu,au fost unii care au inteles ca ceeace au crezut pana acum,nu este Adevarul…ci invatatura omeneasca.

D-nul sa lumineze pe cati mai multi crestini,sa ii duca in cercetarea amanuntita a istoriei acestor datini,care au fost luate de la bisericile decazute spiritual.Si sa nu mai traiasca dupa mersul lumii,sa se ia dupa simboluri adaugate la Cuvantul lui Dumnezeu,ca nu bradul este “viata nesfarsita”ci Domnul este viata noastra.

Chiar daca in lumea crestina peste tot se sarbatoreste” Craciunul”,nu inseamna ca sarbatoarea gaseste in ochii sfinti al lui D-zeu o legitimare pentru ea.Pentru ca asa spun multi:ca in toata lumea crestina se tine sarbatoarea asta si deci Dumnezeu o lasa sa fie sarbatorita….”

Eu sunt convinsa ca D-nul  este intristat cand crestinii evanghelicali,copiiilor lor mici, sau la nepotii lor mici, le spune minciuna asta:”Sa fiti cuminti ca altfel copilasul Isus nu va aduce nimic in noaptea cea sfanta,”sau ca El vine prin fereastra sau usa inchisa,strecurandu-se si punand sub pomul impodobit cadourile.”Atunci nu este de mirare daca acesti copii ajungand mai mari,nu vor mai avea interes la Cuvantul lui Dumnezeu.Si gasesc ca biblia este plina de povesti.

Crestinismul a ajuns in mare parte sa se piarda in obiceiuri,invataturi care se intorc de la Adevar,ne mai avand interes sa cerceteze care este voia Domnului in privinta unui obicei sau altul strecurat in viata lor de credinta.S-au adancit  in datini care nu au valoare inaintea lui Dumnezeu.

Din nasterea Domnului s-a facut o afacere care aduce bani multi la felurite firme.Un stres care te doboara,care nu are valoare pentru cinstirea Domnului.

Imi spun mie mai intai,si apoi acelor copii ai lui Dumnezeu,care spun ca Il cunosc pe El:Daca eu ascult de glasul Domnului meu,Il urmez consecvent in tot Adevarul Sau,voi avea parte de batjocura,de dispret,de prigonire.Si asta am….slava Lui pentru ca am parte de batjocuri din pricina Adevaruui Lui.

Dar daca facem compromisuri cu cea ce este datina,porunci date de oameni,credem ca vom fii placuti Domnului?Daca calcam pe urmele lumii religioase,inseamna ca noi vrem sa fim ca si lumea…Lumea iubeste ce este al ei,si daca si noi iubim ce iubeste ea,lumea nu ne poate uri ,dispretui,prigonii.

Mult har sa avem de la Dumnezeu ca sa putem fii dezlipiti de idolii lumii.

Sa dam la o parte ce nu este sadit de Dumnezeu,sa ne orientam dupa ADEVARUL LUI. AMIN.

M.M

IOAN 15;1-26…….”Le-am  dat  CUVANTUL  TAU SI  LUMEA  I-A  URAT,PENTRU CA  EI  NU  SUNT DIN  LUME, DUPA  CUM  EU  NU SUNT DIN   LUME

….Sfinteste-i  PRIN  ADEVARUL  TAU, CUVANTUL  TAU  ESTE  ADEVARUL…..”

Un gând despre “„Eliberarea mea din Traditia Craciunului.”

  1. Pingback: ”…nu se sărbătorește nașterea Lui, ci Eul omului este în centrul “petrecerii” stomacul lui” | Vestea Buna

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s