„Cum stim daca un crestin crede mantuirea prin har sau prin fapte?”

Cum stim daca un crestin crede mantuirea prin har sau prin fapte?De M.A.

Astazi mai mult ca oricand , exista multi crestini care proclama sus si tare ca sunt adepti ai mantuirii prin har . Ei marturisesc doar la nivel declarativ ca salvarea este doar prin har , dar in fapt predica ca omul este cel care trebuie sa faca partea lui in mantuire si Dumnezeu pe a Lui . De cele mai multe ori partea omului in mantuire este ,, venirea cu credinta si pocainta la Cristos , venire determinata de vointa libera a omului “ .

Acest concept de ,, mantuire prin har “ este strain Scripturii ,din cateva motive destul de intemeiate :

– In primul rand Cristos Domnul a depus o jertfa destul de suficienta ca sa nu mai poata fi adaugat nimic la ea .Daca vii cu ,, partea ta “ sugerezi ca lucrarea lui nu este una desavarsita .

– ,,Adaugandu-ti partea “ iti imparti gloria cu Cristos furandu-I din ea – ,, Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.”-EFESENI 2;8-9,

– Acest concept este nescriptural deoarece omul mort spiritual nu poate veni la Cristos avand deja credinta si pocaita ca izvorand din firea-i pamanteasca . De ce spun asta pentru ca in ROMANI 8;8 sta scris :

,, Deci cei ce sunt în fire nu-I pot fi plăcuţi lui Dumnezeu.” Tu daca spui ca omul are inainte de nasterea din nou credinta si pocainta , eu iti spun ca un astfel de om este foarte placut Lui Dumnezeu si in felul acesta tu intri in conflict cu Biblia .

– Conceptul de ,, venire la Cristos “ din proprie initiative , este destul de straniu pentru ca Cristos a declarat :

,,Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis “ . Sa spui ca vii de unul singur , fara sa fii chemat si calauzit de puterea Duhului Sfant este un fapt necugetat .

– Cel care spune ca omul trebuie sa aibe initiativa si ca il cauta pe Dumnezeu prin proprie vointa uita ca :

“Nu este niciun om neprihanit, niciunul macar.Nu este niciunul care sa aiba pricepere. Nu este niciunul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.Toti s-au abatut si au ajuns niste netrebnici.”- ROMANI 3;10-12,

– Toti acestia care cred o astfel de ,,venire la Cristos “ marturisesc de fapt o salvare prin fapte . Ei neaga constient ca toata rasa umana se naste moarta in Adam (EFESENI 2;1-5) si fara posibilitate de a vrea (IOAN 5;40), intelege (1 CORINTENI 2;14) sau cauta pe Dumnezeu  (ROMANI 3;11).

– Atata timp cat tu ,,faci ceva “ ,ca Dumnezeu sa iti fie binevoitor si sa iti dea nasterea din nou – vestesti o mantuire prin fapte .

Cum iti dai seama de un crestin care spune ca mantuirea e prin har dar el iti predica o salvare prin fapte ? Foarte simplu , il pui sa iti puna in ordine scripturala pe aceste patru lucruri :-mantuirea -credinta pocainta nasterea din nou.

Cel ce marturiseste mantuirea prin fapte prima o va da : credinta si pocainta . Acesta este semnul dupa care ii veti recunoaste . Ei ,, leaga carul inaintea boilor “ si dau ca si cauza tocmai efectele . Cel mai bine acest principiu : cauza – efect , il vedem in episodul invierii lui Lazar . Pana ce Domnul nu l-a inviat si chemat afara , el nu stia decat un singur lucru – sa se descompuna . La fel este si in plan spiritual cu cei neregenerati . A spune ca omul vine cu credinta si pocainta este ca atunci cand ai spune ca Lazar facea genoflexiuni si jocuri de glezne inainte de inviere si iesire din pestera unde era ingropat.

Cel care crede mantuirea ,, doar prin har “ din cele patru de mai sus , va marturisi ca  nasterea din nou  este prima ,apoi  credinta ,  pocainta  si  mantuirea.

Doar acesta a inteles harul . Nu poti face nimic pana ce Dumnezeu in suveranitatea Sa vine prin Duhul Sau si te naste din nou . Aceasta nastere mai este numita si nastere de sus – indicandu-i Autorul si pozitia . Fara inceputul vietii spirituale, omul este tot mort . Credinta si pocainta nu sunt niciodata existente in om inainte de nasterea din nou . Daca omul le-ar avea nu prea ar mai avea nevoie de Cristos .

Credinta , pocainta , vointa si infaptuirea , faptele bune randuite mai dinainte ca omul sa mearga prin ele – toate sunt daruri prin nemerit primite de om doar dupa ce acesta a fost nascut din nou . Nasterea din nou este cauza si acestea de la urma sunt efectele .

Credinta este un dar primit de la DumnezeuEFESENI 2;8,

„Cáci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.”

Pocainta este un dar de la DumnezeuFAPTELE APOSTOLILOR 11;18 ,

„Dupa ce au auzit aceste lucruri, s-au potolit, au slavit pe Dumnezeu si au zis: “Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta, ca sa aiba viata.”

2 TIMOTEI 2;25.

„…..sa indrepte cu blandete pe potrivnici,in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta,ca sa ajunga la cunostinta adevarului…….”

Vointa si infaptuirea pentru cele spirituale este un dar de la DumnezeuFILIPENI 2;13

„Cáci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea.”

Faptele bune sunt randuite tot de Dumnezeu ca omul sa le implineascaEFESENI 2;10,

„Cáci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele.”

Totul este nemerit ! Acest nemerit te face sa iti pleci genunchii si sa iti ridici mainile si privirea in sus si sa spui – Haleluiah !

Anunțuri

2 gânduri despre “„Cum stim daca un crestin crede mantuirea prin har sau prin fapte?”

 1. Sper ca prin indurarea lui Dumnezeu sa putem deosebi clar :
  – Pe cei care sunt nenascuti din nou si care prin faptele asa zise pentru Dumnezeu cred ,ca intro zi a judecatii ,Cel Sfant si Drept va trece cu vederea pacatele lor si ii va primi in Imparatia Cerurilor .
  Acestia sunt de Multe ori in necunostinta voii lui Dumnezeu ,care spune clar ,, toti oameni au pacatuit ” si ca singurul care poate ierta pacatele prin hotararea Creatorului Cerului ai al Pamantului este Domnul Isus ,, iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul Lumii”. Faptele noastre bune nu ne „ispaseste”pacatele stricate in care traim sau am trait,ci este nevoie de o plata pentru acestea ca Dumnezeul cel Drept sa poata sa ramana Drept. El nu poate fi mituit prin cateva fapte El este Drept si ramane Drept , deci arunca povara ta de pacate asupra Domnului si primeste iertarea prin sangele Lui,ca El Sa plateasca si pentru pacatele Tale,si Dumnezeu Cel Drept sa ramana asa cum va fi todeauna: DREPT.
  -Dar as dori sa ne ocupam putin mai mult de cei Nascuti din nou care sunt sinceri ( nu ma refer la cei ce merg la Adunare Biserica) ci la cei pe care Domnul Isus prin Duhul Sfant , a venit in inima lor si au primit siguranta mantuirii , datorita dragostei Sale care a platit pentru toate pacatele noastre si ne-a dat Har,de a fi iertati si spalati de Pacatul Nostru datorita Dragostei Sale .
  Despre acesti frati scumpi ai nostri,care dupa ce au sarit in sus de bucurie de Harul primit si au cunoscut dragostea dintai,au apucat prin dorinta lor si ravna lor pentru Domnul sa caute sincer sa faca voia Domnului si ,,ajutati” de unii oameni care pun sarcini grele de purtat pe umeri ucenicilor,au ajuns sa zica ca si Pavel ,, o nenorocitul de mine , Cine ma va izbavi”.Vedeti cei care merg la adunare dar nu il urmeaza pe Domnul NU INSETEAZA , dar cei sinceri zic ca si Pavel ,, o nenorocitul de mine ” .
  Frati scumpi inseamna ca sunteti pe cale,dar v-ati departat si ati pierdut bucuria , dar Dumnezeu vrea sa va invete ceva,care multi ani,multi nu invata , pentru ca tot mai gasesc putere in mana lor , si nu se vad atat de nenorociti incat sa intrebe,atentie: ,,CINE ” nu eu cum voi scapa ,ci Cine ma v-a scapa.
  Fratilor Domnul incearca sa va invete cea ce multi nu au inteles:sa ,, staruiasca in Harul lui Dumnezeu”,El vrea sa te saturi de neputiinta ta si sa intrebi nu ce trebuie sa faci , ci la CINE sa alergi .
  De multe ori incercam sincer sa facem voia Domnului si nu ne intrebam CINE ne va izbavi.Citim Cuvantul Domnului si ne luam dupa oameni .,,Toate faptele noastre sunt o haina manjita”. Dar fratilor nu va luati dupa oameni,cititi cu atentie:TOATE,stiti ce inseamna aceasta tot ce tu faci este MANJIT?, adica daca pui inaintea unui Dumnezeu Sfant este Manjit, atunci El te face sa te saturi de Faptele tale Manjite pentru El,si vrea sa alergi la El sa te izbaveasca , sa schimbe viata ta dinlauntru tau.Tu chiar daca poti face ceva in viata ta ,schimbi doar exteriorul ,El curata interiorul inima.
  Poate spui „si eu, asa spune scriptura, sa imi dau toate silintele”, asa este frate scump dar citeste cu atentie cu ce incepe in ce sa iti dai silintele sa crezi , nu sa faci , sa te increzi in El cu toata puterea Ta ,, sa uniti cu credinta voastra fapta ”, nu te uita cat esti tu de slab, ci crede in Domnul ca El te poate izbavi.Avram nu s-a uitat la trupul lui , deci silestete sa te increzi in El ,nu sa faci fapte .
  Fratilor faptele sunt un rezultat al Credintei deci cautati sa va incredeti
  in EL oricat de stricat ai fi.Dumnezeu nu a gresit ca te-a ales , El nu te-a ales pe baza a cea ce tu poti face,
  CI PE BAZA A CEA CE EL POATE FACE .
  De multe ori auzi pe unii frati:” bizuiti-va pe HAR traiti in Har”,dar raman doar vorbe , ce inseamana HAR ?.Dumnezeu lucreaza tu primesti in Dar , aceasta este Har , si aceasta tine toata viata unui Crestin , nu doar la Mantuire.Fratii mei,iesiti din deznadejde, El are toata Puterea NU noi .
  De multe ori se citeaza versetul ,, Odata mi-a vorbit Dumnezeu si de Doua ori am Auzit eu” dar cititi mai departe…. nu va luati dupa oameni care folosesc Biblia ca sa spuna ce vor ei.Ce ati auzit asa clar ,, ca PUTEREA este a lui Dumnezeu ” NU A TA SAU A MEA.
  -Acum daca El are toata Puterea in cer si pe pamant de ce nu ne da Har si suntem tot slabi?:
  -In primul rand vrea sa te saturi de tine , si sa intelegi ca in ziua vesniciei toata Slava va fi a Lui , iar daca tu astazi te poti batea cu pumnul in piept , sa spui , eu fac aia , aia ,atunci Tu faci si NU ai primit , ,, caci ce lucru ai pe care sa nu-l fi primit” si El nu imparte Slava Lui cu nimeni si daca esti sincer va trebui sa te aduca la faliment spunandu-ti mereu ,, iti mai lipseste un lucru”.
  – Trebuie sa capatam Har ,, Sa ne apropiem cu deplina incredere de scaunul Harului ca sa capatam HAR si sa fim ajutati la vreme de nevoie ”. Fratilor cei insetati dupa neprihanire vor fi saturati,dar cand insetezi NU te stradui ci striga catre El sa primesti Har, cu deplina incredere , roaga-te (striga si luptate in rugaciune ca Iacov) si increde-te , ramai cu ochii spre El ,asteapta de la El . Caci oricine cere capata.
  – Dar intodeauna bizuieste-te pe cea ce ai si esti prin Harul Domnului prin
  jertfa scumpa de la Cruce a Domnului Isus .
  Traiti in Har.
  Multa Pace

 2. „….Dumnezeu nu a gresit ca te-a ales , El nu te-a ales pe baza a cea ce tu poti face,
  CI PE BAZA A CEA CE EL POATE FACE …….”.Si tot ce se vede apoi in mine,este numai harul Lui care a lucrat si lucreaza in mine,cat voi mai fi in trupul acesta pamantesc.Si cine se lauda,sa se laude in Cristos,spune apostolul Pavel…2 Cr.10;17-18 si apoi pentru ca toata destoinicia noastra dimpotriva,vine de la Dumnezeu,din harul Sau. 2 Cor.3;5. Har si Pace.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s