„Sa umblam dupa foloasele Domnului…” -1-

06.07.2013.

SA  UMBLAM  DUPA  FOLOASELE  DOMNULUI, SI  NU  DUPA  ALE  NOASTRE.

Partea-1- de M.M

Apostolul Pavel a slujit pe sfintii Domnului,cu o lepadare de sine totala.El a trait o viata cu totul daruita Domnului ,el a cálcat pe urmele Domnului.Toata destoinicia lui a venit de la Domnul,nu din carnea lui. 2 Corinteni 3;5.El a fost un slujitor al Domnului,un ales al Lui ,format dupa caracterul Domnului ,un binecuvantat al Domnului..Ravna lui venea din legatura stransa cu Domnul.El spunea ca a lucrat mai mult decat toti,dar nu el,ci harul lui Dumnezeu care era in el,si care lucra prin el. 1 Corinteni 15;10.

El nu se lauda ca este cineva datorita puterii lui,ci ca cea ce el este,este prin harul lui Dumnezeu.El se daruia cu totul sufletelor sfintilor,asa cum vedem din 2 Corinteni 12;15 si  din alte epistole ale sale.El nu dorea altceva decat sa prospere evanghelia curata,nealterata cu tot felul de filozofii omenesti,prin care harul lui Dumnezeu sa adauge la trupul lui Cristos pe cei mantuiti de El,si apoi sa-i ajute sa creasca spiritual.

In toate epistolele lui se vede permanent aceasta gandire.El nu strica Cuvantul Evangheliei,cum in vremea lui altii o faceau,(astazi insa cu mult mai mult este stricat),ci el vorbea cu inima curata,DIN PARTEA LUI DUMNEZEU,INAINTEA LUI DUMNEZEU,fiind IN CRISTOS si nu in firea lui veche.2 Corinteni 2;17.

El nu evangheliza cu pantonime,cu teatru,cu dans,deci dupa metodele firii pamantesti,ca sa cheme la mantuire pe pacatosi,nu se asocia cu tot felul de invataturi stricate pe vremea lui,numai ca sa poata aduce pe cineva la Cristos,nu cauta sa amestece grául cu paiele,numai ca sa placa urechilor ascultatorilor,cum se face astazi.

Ci el condamna orice amestecatura(vedem in Galateni,Coloseni,Corinteni….)el nu se facea una cu nimic ce era amestecat,el nu era un ecumenic ,chiar daca spune intr-un loc ca el s-a facut cu iudeii ca si un iudeu ca sa castige pe iudei,cu cei sub lege ca si cum ar fi fost sub lege etc.(1 Corinteni 9;15-27.)Sunt sigura ca el nu se facea una in teoria acestora.

Am citit cu atentie acest text de mai multe ori,am gasit ca el avea cu totul altceva sa ne spuna.In versetele urmatoare de mai jos,ne explica ce anume .

El arata cum trebuie sa fie pozitia spirituala fatá de aceia de care ne ocupam:in rabdare,ingaduinta(pana ce vor fii si acestia una in gandire cu el,vezi Filipeni 3;7-16),si apoi o pilda in purtare,in vorbire,sa nu fim o pricina de poticnire pentru cei slabi  in credinta. Romani 15;1-7,1 Corinteni 10;23-33 etc.

El se ocupa intensiv de bunul mers spiritual al acelora care erau mantuiti,ca acestia sa creasca la statura de maturitate in Domnul.El se ocupa si de fiecare in parte,se ruga pentru fiecare.El era in legatura stransa cu fiecare in parte.El se bucura cand vedea ca credinciosii erau plini de ravna spirituala.El ducea o viata daruita numai pentru bunul mers spiritual al trupului Domnului.Toate ostenelile lui in numele Domnului,aveau pret in ochii lui,pentru ca ele veneau din harul lui Dumnezeu care lucra in el cu putere.Deci toata ravna lui era de la Dumnezeu si nu din carnea lui. 2 Corinteni 3;5-6.

 

Un alt slujitor al Domnului cu o totala lepadare de sine,il gasim in Epafra.

„Cei drept,toti umbla dupa foloasele lor,si nu dupa ale lui Isus Cristos.”Filipeni 2;21

“Stiti ravna lui incercata,cum ca un copil cu tatal lui,a lucrat ca un rob impreuna cu mine pentru inaintarea evangheliei.” Filipeni 2;22.Dar si versetele 4-5.

“Epafra,care este dintre ai vostrii va trimete sanatate.El rob al lui Cristos,totdeauna se lupta pentru voi in rugaciunile sale,pentruca desavarsiti si deplin incredintati,sa staruiti in voia lui Dumnezeu.Ca va marturisesc ca are o mare ravna pentru voi,pentru cei din Laodicea si pentru cei din Ierapole.” Coloseni 4;12-13.

Din versetele de mai jos intelegem cum era ravna apostolului pentru bunul mers spiritual in viata credinciosilor.

“Ma bucur acum in suferintele mele pentru voi…..”Col.cap.1;24a.

 “Iata la ce lucrez eu,si ma lupt DUPA LUCRAREA PUTERII LUI,care LUCREAZA CU TARIE IN MINE.”Col.2;29

 “Vreau in-adevar,sa stiti cat de mare lupta duc pentru voi,pentru cei din Laodicea,si pentru toti cei ce nu mi-au vazut fata in trup,pentru ca sa li se imbarbateze inimile,sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile PLINATATII de PRICEPERE,ca sa CUNOASCA TAINA LUI DUMNEZEU,ADICA pe CRISTOS,IN CARE SUNT ASCUNSE TOATE COMORILE INTELEPCIUNII si ALE STIINTEI.”Coloseni 2;1-3.

 ”Va rugam fratilor sa priviti bine pe ceice se ostenesc intre voi,care va carmuiesc in Domnul si care va sfatuiesc.Sa ii pretuiti foarte mult in dragoste din pricina lucrarii lor.Traiti in pace intre voi.Va rugam,de asemenea fratilor sa mustrati pe cei ce traiesc in neoranduiala,sa imbarbatati pe cei deznadajduiti,sa sprijiniti pe cei slabi,sa fiti rabdatori cu toti.Luati seama ca nimeni sa nu intoarca altuia rau pentru rau,ci cautati totdeauna sa faceti ce este bine atat intre voi cat si fatá de toti.” 1 Tesaloniceni 5;12-15.

Aici apostolul pune accentul pe osteneala in DOMNUL,nu spune de osteneala in FIREA VECHE.Vor fii multi care vor sta inaintea Domnului si se vor lauda cu cea ce au lucrat ei pentru Domnul,dar Domnul nu ii v-a cunoaste.Pentru ca nu El a lucrat prin ei,cum a lucrat prin apostolul Pavel,ci in ravna carnii,cu metodele ei lumesti ,asa au lucrat ei.

A fii in Domnul,inseamna sa duci o viata in stransa legatura cu El,sa stai la picioarele Sale,sa asculti ca si Maria ce vrea El sa spuna ,sa ii aduci inaintea Sa toate dorintele tale,si apoi sa astepti ca El sa te calauzeasca intr-acolo unde El te vrea.

Deseori insa noi ne aflam in firea veche,noi alergam,facem si dregem,ca sa avem cat mai multa activitate pentru Domnul,dar nu facem un STOP,sa Il intrebam pe Domnul oare El doreste sa mergem acolo sau acolo,sau sa facem cutare lucru.? Si asa ne impovaram noi cu activitati pe care nu le-a cerut Domnul sa le facem.El nu se afla in aceste activitati ci numai eul nostru,ravna carnii noastre.Daca cercetam bine,amanuntit viata apostolului Pavel,vom intelege de ce el spune de „osteneala in Domnul.”

Acest verset de mai sus Filipeni 2;21,mi-a fost si imi este o mare binecuvantare dupa ce l-am inteles.Am cautat in jurul meu frati si surori care sa imi fie o pilda tocmai in ce priveste osteneala aceasta in Domnul.Ma uitam la cei pe care ii cunosc in jurul meu.

Am gasit doar foarte,foarte putini.Unul din frati este deja la Domnul…el a fost unul care se uita la foloasele altora si nu la ale sale,in mod spiritual se ocupa de cei slabi in credinta,avea rabdare cu ei,ii indemna in toata dragostea sa mearga pe drumul cel dorit de Domnul.Facea vizite la cei bolnavi,suna la telefon pe acei ce nu mai mergeau de regula la adunare,ii intreba care este motivul ca stau departe de adunare….El se ingrijea de educatia copiilor lui,de bunul mers spiritual in familie….era o pilda buna,sotia lui ii era supusa lui ca si Domnului.Ea nu se ridica deasupra lui si ii poruncea in tonul “obisnuit” al femeii .Era o armonie spirituala in familia aceasta.Sotia se ocupa de lucrurile casei,de cresterea copiilor,facea vizite si ea la cei bolnavi,intarea pe cea slaba in credinta…

Mai sunt cativa credinciosi in jurul meu,care calca pe urmele apostolului Pavel.Ma bucur de ei mult ca ii am,si imi sunt pilda buna.

Intr-o zii am ajuns sa cunosc o pereche credincioasa care sunt o pilda, in ce priveste cautarea dupa foloasele Domnului si nu ale lor.Lor nu le este greu sa lase serviciul lor,lucrul obisnuit, deci al zilei de de a castiga painea lor,si sa se duca apoi  acolo unde Domnul ii cheama..Fac vizite indiferent de distanta….la cei bolnavi,acolo unde nimeni nu se duce,nu le da o mangaiere….intaresc pe cele slabe in credinta.Ei cauta deci foloasele Domnului si nu ale lor.Atunci cand El ii cheama,ei se duc….

Aceasta dorinta s-a nascut si in mine acum ,dupa ce am o libertate,primind-o cum am mai spus, sub o forma cum nu m-am gandit niciodata…..Dar Domnul stie de ce a lucrat asfel la aceasta libertate….Foloasele Domnului,sunt si acelea de a lasa la o parte stresul,si a cauta linistea in camaruta noastra,unde sa stam de vorba cu El.Este un folos pentru Domnul,este o prioritate…..Rugaciunea,aceasta partasie cu Domnul,aduce foarte multa biencuvantare in viata noastra,aduce crestere spirituala…….

De cate ori Il neglijam pe Domnul,scuzandu-ne ca si Marta ca prea mult lucru avem…..noi ne avem privirea prea mult asupra foloaselor noastre….Noi credem ca Domnul trebuie sa fie multumit cu noi daca venim in fuga la El cu o rugaciune scurta….Dar nu ne dam seama ca El este prioritatea in viata noastra,ca de la El ne vine binecuvantarile,ca sa ne faca fericiti,sa ne dea pacea Sa in tumultul zilei….

Cine nu cunoaste acest aspect ?.Cand esti indemnat sa te duci la o parte si sa te rogi Domnului,vine un telefon,sau vine o vecina la tine,sau un gand ca trebuie sa faci mai intai altceva si apoi te duci in rugaciune….si dupa aceia vezi ca timpul a trecut…. si mai sunt altele de facut…si rugaciunea nu mai este facuta,si asa folosul Domnului este neglijat ,pentru ca le punem pe ale noastre in prioritate…..Si seara suntem daramati de oboseala,nervosi, poate nemultumiti pentru ca prea multe ne-am incarcat in spinare.Si asa facem zilnic,si pe Domnul Il neglijam,nu mai avem timp de citit Cuvantul Lui,din care sa cunoastem care este voia Sa,foloasele Sale,nu mai este timp de comunicare cu El…..pentru ca suntem ocupati de viata noastra pe acest pamant,cautand dupa foloasele noastre.Partasia cu Domnul in camaruta noastra,necesita multa lupta ca sa o putem avea.Pe Satana nu il deranjeaza mai mult,ca partasia cu Domnul,si aprofundarea in citirea Cuvantului.El are tot felul de metode cu care sa tulbure aceasta partasie.

Alti credinciosi,au activitati,zic ei pentru Domnul,dar la fel nu au timp sa caute dupa cea ce este a Domnului ,si ajung sa nu mai deosebeasca ce este de la Domnul si ce din carnea lor.Vad acest stil de viata la tinerii nostrii de aici cu multe activitati incununate cu metodele lor firesti,si fara roade spirituale.Se cheltuiesc bani pentru evanghelizari pentru ca macar unul sa fie mantuit.Dar predicile lor nu au puterea ce vine din legatura stransa cu Domnul.Ca sa aibe roade aceste predici,trebuie sa fie adus eul in punctul dorit de Domnul.Acela de a lucra fiind in EL. El,Domnul, nu vine in inima celui pacatos prin ridicarea mainilor,prin luare de decizie,prin muzica meditativa,coruri,teatru,pantonime si alte metode lucrate de firea veche.

Aceste “convertiri”sunt un “product”lucrate de om si nu de Duhul Sfant.Deacea nu se vede viata spirituala la acei zisi”convertiti”,pentru ca daca Cristos este in inima lor,atunci se vede cum El creste in ei,El este atunci in ei si ei sunt in El.Acolo unde pocainta este lucrata de Duhul,acolo este o transformare dupa Cuvantul lui Dumnezeu si nu dupa cuvantul si metodele crestinului firesc.Acolo se vede roadele Duhului.

Astazi, cum am constatat din ce vad in jurul meu,sau citit,si auzit,s-a construit o credinta care se bazeaza pe experiente senzationale,o teologie fara invatatura Apostolilor,care aduce roade ce nu sunt recunoscute de Domnul in ziua judecatii.

O evanghelie amestecata cu ce este firesc,cladita nu pe fundamentul pus de Domnul prin apostoli,ci pe nisip,pe fan,paie,trestie.Osteneala pentru o asfel de evanghelie nu aduce decat convertiri sentimentale.Se aude deseori ca asa zisii Fundamentalisti,sau Conservativi nu cunosc ce inseaamna toleranta fatá de cei slabi in credinta.Ba,da eu stiu ca sunt toleranti fatá de aceia care sunt proaspat convertiti,inca slabi in cunostinta voii Domnului,convertiti de Duhul Sfant.Pentru ca Cuvantul ii invata cum trebuie sa se poarte cu cei slabi,aceasta o vedem din textele biblice de mai sus amintite .

Dar ei sunt intoleranti la o evanghelie amestecata,care ofera o credinta ce nu vine din Cuvantul lui Dumnezeu,si care produce convertiri false,lucrate dupa metodele oferite de lume,metode pe care le-a imbracat crestinismul de astazi mai mult ca oricand.Si interesant este faptul,ca daca le spui ca cea ce fac nu este de la Domnul,te considera ca esti foarte ingust in vederile tale.

Si daca Duhul Sfant a lucrat la inima unuia,folosindu-se de Cuvantul lui Dumnezeu,care era si el amestecat in aceasta evanghelie slaba,acest convertit este dus pe acelasi drum pe care merg ei.Nu primeste hrana necesara de crestere spirituala.Dar Domnul,dupa cum am vazut si la mine dupa ce am fost mantuita,are grija sa ii scoata din cea ce nu este lucrat de El,si se ingrijeste El de acel suflet trimitandu-i in cale un suflet care stie sa caute dupa ce este a Domnului…si ii da ingrijirea spirituala.

VA URMA.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s