„Raze curate de soare.”de Jock Purvers

Perseverenta sfintilor din  EVREI cap.11,ne este o dovada vie ca intotdeauna a fost credinciosie devotata lui Dumnezeu,care a fost prigonita in fel si chip.Pana la venirea Domnului vor avea parte de suferinte adevaratii copii ai lui Dumnezeu ,acest adevar ne dovedeste Scriptura .
Pe mine personal ma invioreaza mult asfel de marturii,ma ajuta sa pot sta in incercarile mele .”Pot totul in Cristos care ma intareste”.
La fel si acesti martiri au fost intariti ca sa persevereze pana la capat.Ca  prin puterea lor nu ar fii stat in pozitia aceasta .
Daca noi avem grija sa veghem si sa ne rugam ca sa nu cadem in ispite,noi ne aflam atunci „IN CRISTOS” si nu „IN FIREA NOASTRA”.
Atunci cand vin incercarile,El ne intareste ca sa stam neclintiti in credinta.Daca noi nu veghem,nu ne rugam,atunci cand incercarile vin noi le dispretuim,cautam prin orice ne sta la indemana sa scapam din ele….Nu putem intelege ca in ele se afla o mare binecuvantare de la Domnul,ca ele aduc cresterea la maturitatea in Cristos.Starea aceasta dovedeste ca noi suntem in „FIREA VECHE”si nu „In CRISTOS”.
Ce rasplata vom avea cand vom sta inaintea tronului Domnului?
Cu mai multi ani in urma,si eu am dispretuit incercarile,si ma certam cu Domnul zicandu-I”de ce trebuie sa sufar atata,de ce mi-ai dat necazul acesta….”
Multumesc Domnului ca nu m-a lasat multa vreme in razvratire si m-a luminat mult printr-o carte care descria binecuvantarile care vin din incercari,ce inseamna a fii smerit,a lua totul din mana Domnului…..”Von Geheimnis des Glaubens”(Din taina credintei) de autorul german Fritz Binde.
Sa ne atintim privirea in sus la Domnul nostru si cand ne merge bine si cand ne merge rau,sa perseveram pe calea credintei pana la capat,sa avem mereu inaintea ochilor nostrii spirituali mangaierea  care ne o da Scriptura:ca nu mai este mult si toate incercarile din viata aceasta scurta pe pamant, se vor termina.
HARUL DOMNULUI SA NE FIE INMULTIT.
_______________________________________________________________
…….Lunga este lista cu numele martirilor – cei biciuiti la degete, cei arsi cu chibritul, cei arsi cu fierul rosu, cei infometati pana la moarte, cei cu oasele sfartecate si zdrobite, cei cu urechile taiate, cei izgoniti, cei impuscati sau ucisi cu cutitul. Insa, cu cat ororile erau mai bestiale si mai brutale, cu atat marturiile erau mai duioase si mai invioratoare. Partizanii Covenant-ului au murit rugandu-se si laudand. In timp ce persecutorii lor traiau in pacat, ei se pregateau pentru cer, considerandu-se binecuvantati pe veci, pentru ca erau binecuvantati de Domnul.
Taranul s-a asezat pe genunchi si a inceput sa se roage, dar Claverhouse l-a intrerupt de trei ori; cand John Brown a inceput sa mijloceasca, cerandu-I lui Dumnezeu sa crute o ramasita, l-a oprit definitiv. „Ti-am ingaduit sa te rogi”, a tipat el, „si tu ai inceput sa predici.” Partizanul Covenant-ului s-a intors de pe genunchi si i-a spus: „Domnule, tu nu cunosti nici natura predicarii, nici rugaciunea care atrage dupa sine aceasta predicare.” Si privind spre Dumnezeu, si-a incheiat ultima rugaciune.
„Ia-ti la revedere de la sotie si de la copii”, a spus „sarmana creatura”, Bonnie Dundee – Uratul, om al sangelui. Isabel Brown statea cu copilul in brate si langa ea, era un alt copil de-al lui John Brown, de la prima sotie. John a venit la ea, si i-a spus: „Acum, Isabel, a venit ziua despre care ti-am spus atunci cand am vorbit cu tine pentru prima data in vederea casatoriei.” „Da, John, pot sa ma despart de tine, de bunavoie”, a spus ea. „Asta este tot ce-mi doresc”, a raspuns el. „Nu-mi mai ramane nimic de facut, decat sa mor. De multi ani de zile sunt fericit la gandul ca ma voi intalni cu moartea.”
A sarutat-o pe ea si pe copii, spunand ca isi dorea ca binecuvantarile fagaduite in Evanghelie si cele cumparate cu sange sa fie inmultite pentru ei, iar Claverhouse l-a intrerupt brusc si a poruncit ca sase dragoni sa-l impuste. Inimile acestora au fost miscate de felul in care el statea inaintea lor. Si-au lasat jos flintele si au refuzat sa traga. Dar ucigatorul multora si-a scos pistolul si, ducandu-se repede spre John Brown, i l-a pus la cap si i-a zburat creierii, imprastiindu-i pe jos. privindu-si lucrarea dezgustatoare, s-a intors spre Isabel si i-a spus: „Ce parere ai acum de sotul tau minunat?” Si, printre lacrimi triste, a raspuns curajoasa: „Intotdeauna am avut o parere buna despre el, si acum, mai mult ca niciodata.” „Ar fi drept sa fac acelasi lucru si cu tine”, i-a raspuns. „Daca ti-ar fi fost ingaduit, nu ma indoiesc ca bestialitatea ta ar ajunge pana acolo. Dar cum vei raspunde inaintea lui Dumnezeu pentru fapta din dimineata aceasta?” Cu aroganta, a spus tare: „Inaintea omului pot raspunde. Cat despre Dumnezeu, imi asum eu raspunderea!”
Apoi a incalecat si a calarit semet in fruntea trupelor sale. Mai tarziu, a marturisit ca, atunci cand se gandea la ce facuse, nu putea sa uite rugaciunea lui John Brown.
Isabel Brown a predat nestematul neasemuit al vietii ei, pe John Brown, sotul ei, intr-o dimineata de mai, prima zi de vara din perioada Masacrului. El a ajuns repede in tovarasia dupa care a tanjit adesea – Acasa. Isabel a continuat sa traiasca intr-o vaduvie curajoasa, evlavioasa, potrivit cu principiile Covenant-ului, crescandu-si copiii, sprijinindu-i pe cei evlaviosi si mangaindu-i pe cei ce plangeau cu mangaierea pe care o primise ea de la Dumnezeu.
„Exista o mare rasplata pentru cei ce sufera din pricina neprihanirii; insa multi nu traiesc cu ochii atintiti spre rasplatire si, de aceea, o privesc cu dispret.”
Raze curate de soare – Jock Purves
fragmente postate cu permisiunea Editurii Perla Suferintei.
________________________________________________________________________________
Fragmentul este preluat de aici:    http://groups.yahoo.com/    -grup de studiu biblic-
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s