„Zece principii muzicale crestine.”

ZECE PRINCIPII MUZICALE CREŞTINE
1.Proslăvește pe Dumnezeu atît prin text cît si prin elementele strict muzicale: melodie, armonie, ritm, timbru.
2.Trebuie să existe concordanța între text si muzică. Nu putem pune text religios pe muzica lumească.
3.Nu trebuie sa existe deosebire intre muzica de acasa si muzica de la Biserica, in ce priveste spiritul, inspiratia si principiul proslavirii lui Dumnezeu.
4.Muzica ritmată nu poate fi acceptata ca proslavind pe Dumnezeu deoarece este un element specific senzual, trupesc. Folosirea ritmurilor cu care sunt echipate orgile electronice trebuie sa fie descurajată.
În muzica nu ritmul trebuie sa conduca, ci melodia.
5.Locul principal în muzica creștina il deține textul. Mesajul evanghelic este cel care trebuie sa se transmită prin muzică. De aceea textul trebuie sa fie clar, exprimat in cuvinte alese cu grijă, corect gramatical, și potrivit în ce privește accentele fonetice.
6.Biblia incurajeaza mai mult cîntarea decat ascultarea ei. În timp ce manifestarile de spectacol pot genera o proslavire a talentelor omenești, cîntarea cu toata adunarea este un moment de înaltare sufletească și de proslăvire a lui Dumnezeu.
7.Muzica instrumentală nu trebuie exclusă, dar principala forma sa fie cea vocala, eventual acompaniată de instrumente, iar instrumentele trebuie sa fie cu grijă alese pentru a se potrivi cu cadrul solemn al închinarii.
8.Negativele reprezinta un element străin.Ele pot pot duce la o interpretare mecanica, artificială, lipsită de participare emoțională, sufletească.
9.Cei care cantă vor putea transmite mai bine mesajul Evangheliei daca ei însisi sunt oameni consacrați lui Dumnezeu și cu o viața sfîntă si curată.
10.Ca sa fie o jertfă de laudă si multumire, cîntarea trebuie sa fie înalțata nu pentru slava omului, ci numai pentru slava lui Dumnezeu. ( blg.”Trezire Spirituala”).
” Vă îndemn, dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, sa aduceți trupurile voastre ca o jertfa vie, sfîntă, placută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujba duhovniceasca.
Să nu va potriviți chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca sa puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, placută si desăvîrșită. „Romani 12-1,2

SURSA:

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s