„Ce inseamna ca femeia este un „vas mai slab”?

Ce înseamnă că femeia este un „vas mai slab”?

Posted on January 24, 2013 by Andrei C.

Am auzit deseori afirmații răutăcioase, cu tente clare misogine, adresate femeilor și care păreau să poarte acoperire biblică. Probabil că unul dintre cele mai perverse lucruri este să iei un text biblic și să-l folosești ca trambulină pentru prostiile pe care vrei să le susții. Ce înseamnă „femeii ca unui vas mai slab” (1 Petru 3:7)?

Când Petru compară femeia cu un vas mai slab el nu spune că soțiile sau femeile sunt inferioare soților sau bărbaților sau că ele sunt mai slabe în majoritatea sau fiecare domeniu. Este evident că în multe familii femeia este persoana mai tare emoțional, mental, spiritual, moral, social și chiar fizic.

Totuși, în general, femeia este mai slab fizic decât bărbatul. Din acest punct de vedere bărbații trebuie să-și trateze soțiile cu o considerație specială.

Petru exclude orice implicație a unei inferiorități esențiale când spune că „vor moşteni împreună cu voi harul vieţii” atât de mult ca și soții lor. El nu oferă favoritism sau parțialitate datorită genului. Soțiile sunt mai delicate în anumite privințe decât soții lor dar din punct de vedere spiritual ei sunt egali.

sursa, Constable Commentaries, p.42.

Contextul sugerează puternic și faptul că Petru se putea referei la inferioritate socială deasemeni. Datorită poziției femeii – impusă de cultură, dar și de porunca lui Dumnezeu – ea este mult mai vulnerabilă la o tratare greșită nu doar din partea soțului ci din partea societății în general.

sursa, p. 136

Are nevoie de putere. Are nevoie de sprijin. Are nevoie să fie încurajată. Are nevoie de siguranță. Nu doar siguranță fizică ci și relațională. De vreme ce este femeie, are nevoie de tăria unui bărbat.

sursa, John MacArthur, Husbands love your wife

____________________________________________________________________________________________

PENTRU A URMARII SURSELE AMINTITE IN ARTICOL,DESCHIDETI LINKUL DE MAI JOS.

http://blogultrezirespirituala.wordpress.com/2013/01/24/ce-inseamna-ca-femeia-este-un-vas-mai-slab/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s