„Evanghelia pe muzica.”


Muzica rock crestina a aparut prima data dupa anii “60 in America ulteorior fiind promodata in special de pastorii protestanti “liberali” .
Unul dintre secretele puterii extraordinare a muzicii este că ea se poate aresa direct subconștientului. Prin urmare, oamenii absorb înțelesul ei fără să fie conștienți de aceasta. Dacă adăugăm la aceasta volumul, repetarea constantă și ritmul insistent care fac parte invariabil din muzica rock, scena este pregătită pentru procesul de condiționare. După cum scria Cedric Cullingford în The Guardian: ‘Departe de a fi o cultură alternativă cu idei proprii și clare, muzica pop este ceva absorbit la nivelul conștientului.’ Mulți tineri creștini (ce crestini ? ) ne-au spus că se simt în deplină siguranță atunci când ascultă melodii cu versuri obscene pentru că, la fel ca tinerii din lume, ‘Noi nu ascultăm cuvintele, ci ne place doar muzica.’ Ceea ce nu au înțeles ei este faptul vital că muzica în sine îi afectează la un anumit nivel și mai profund, fără ca ei să-și dea seama măcar de asta.”
Noi laicizăm pe Dumnezeu, laicizăm Evanghelia lui Cristos și laicizăm închinarea. Niciun om al lui Dumnezeu mare și puternic spiritual nu se poate naște într-o asemenea biserică.” (W.A. Tozer).
“Una dintre problemele inerente idiomului muzicii pop, rock , este aceea că atenția se concentrează maiîntâi asupra cântărețului și abia asupra cântecului – în timp ce obiectivul evanghelizării este să îndrepte atenția spre Evanghelie, iar cel al laudei și al închinării este să îndrepte atenția spre Dumnezeu.”
“Dacă înțeleg eu bine, crucea din mișcarea evanghelistică populară (liberala ) nu este aceeași cruce din Noul Testament. Ea este mai degrabă o nouă decorație strălucitoare pe pieptul unui creștinism îngîmfat și lumesc.
Crucea veche îi omora pe oameni; crucea nouă le oferă spectacol.
Crucea veche îi condamna; crucea nouă îi distrează.
Crucea veche nimicea încrederea în firea pământească; crucea nouă o încurajează.

*************************************************************

Sursa:

http://www.wdjd.ro/acasa.html

************************************************************

Articolul preluat de pe blogul: http://crestiniiazi.wordpress.com

Reclame

Un gând despre “„Evanghelia pe muzica.”

  1. Pingback: 5 Articole interesante-5 Teme .Alege si tu ! « Insula Ekklesia-un blog pentru tine(ri)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s