„Discoteca „pocaita” la Cluj”-Avertisment-

„Propovaduieste Cuvantul,staruieste asupra lui la timp si ne la timp,mustra cearta,indeamna cu toata blandetea si invatatura.Ca va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa,ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.Isi vor intoarce urechea de la adevar …….Dar tu fii treaz in toate lucrurile……”2 TIMOTEI 4;2-5.

Un avertisment foarte important pentru vremurile in care traim acum…..dar cine il mai ia in seama?Sunt  atat de putini care isi mai ridica glasul si avertizeaza contra iesirilor nebiblice in randurile adunarilor evanghelicale.Nu mai evanghelizeaza crestinii lumea,ci lumea vine  si „evanghelizeaza”in adunari,si „ii converteste”pe multi ,luand  apoi cu placere”invataturile ei” ce ii face sa creasca”fireste”si nu la statura de om  matur in Cristos.. Domnul sa lucreze la inimile tinerilor care inca cunosc ce este frica de Dumnezeu,sa ii lumineze,sa ii indeparteze de asfel de concerte „crestine lumesti .”Daca cititi comentariile,pe Youtube,la acest cantec,va dati seama ce putini sunt care sunt contra acestui concert.Si care sunt,sunt luati in batjocura.Se merita sa se citeasca comentariile,ca sa vedeti ce timpuri traim….Recent am gasit acest videoclip cu o alta formatie din Baia Mare,asemanatoare celei din Cluj.Te lasa fara cuvinte vazand cum se face ichinare Domnului.Te face sa plangi de durere…..

M.W.M

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Duminică 1 iulie iar este ”discotecă pocăită” la Cluj

Țineți-vă copiii acasă!

Avertizați și pe alții!

Afacerile lor sunt un lucru de care ei vor da socoteala. De participarea copiilor voștri la aceste ”discoteci” veți da socoteală voi ca părinți!

Am primit pe mail:

Concert Decean Cornerstone Church, Los Angeles SUA, în colaborare cu Biserici Evanghelice din România, organizează un concert de muzică creştină contemporană.

Sunday, July 1, 2012  6:00pm Casa de Cultura a Studentilor Cluj Piaţa Lucian Blaga 1-3, Cluj-Napoca

Adică asta:

Pentru astfel de meniu spiritual vor da socoteală și ”bisericile evanghelice” care l-au organizat și chiar cele care n-au protestat împotriva lui. ”Tu lași ca femeia aceea!”

http://vesteabuna.wordpress.com

Anunțuri

83 de gânduri despre “„Discoteca „pocaita” la Cluj”-Avertisment-

  1. Multumesc B.Laura pentru comentariu.Eu cred ca sunt credinciosi,care la fel ca si dumneavoastra,ca si mine,sunt intristati,socati unde a ajuns generatia tanara crestina….Nu ne mai mira faptul ca intre ei sunt multi care nici nu Il cunosc pe Domnul,au numai o forma de evlavie.Ziele in care traim acum,sunt identice cu ce a fost scris cu mult in urma,la 2 TIMOTEI cap.3;1-5.Domnul sa reverse harul Sau peste tinerii nostrii,ca sa se desprinda din cursa intunericului in care au cazut.

   1. Of..sunt atat de trista pentru aceasta generatie 😦 desi fac parte din ea, nu sunt una cu ei. Ma tot gandeam intr-o vreme ca poate sunt eu prea dura, prea stricta cu mine si cu „fratii” mei crestini dar ma bucur ca Domnul m-a luminat in aceste privinte…ma uit la unii tineri crestini si chiar nu pot sa-i inteleg de ce fac una ca asta, de ce Il supara pe Dumnezeu prin purtarea si „evlavia” lor crezand ca-L multumesc pe Dumnezeu. Au uitat de Sfintele Scripturi si de ceea ce a zis Domnul nostru „Fiti sfinti caci Eu sunt sfant”…au uitat…ce sa mai zic ca la unele trupe mari ca Jesus Culture sau Hillsong se dezlantuie asa zisul „Duh Sfant”, asta cred ei, dar e vai s-amar iar romanii nostri se cam iau dupa ei 😦

   2. Pace sora,multumesc pentru aceste 4 comentarii la acest subiect postat aici pe blogul meu.da,si eu ma intreb de ce sunt asa de multi tineri care iubesc muzica din lume……eu cred ca daca ar fii cu adevarat nascuti din nou prin Duhul Sfant,ar cerceta totul ce li se ofera din afara bisericii…si ar pastra ce este bun pentru viata lor spirituala.Sa aveti har.

 1. Bazaru Laura

  Vad zi de zi ca si in tot mai multe biserici aceasta forma de evlavie patrunde…..desi nu sunt si eu decat o tanara pe calea Lui,ma inspaimanta cum lucreaza satana si cum atati tineri declara ca sunt liberi dar de fapt sunt incatusati foarte rau.Domnul sa ii ajute pe cei care sunt prins de satana sa se trezeasca iar pe ceilalati sa ramana neclintiti pe Stanaca Vietii!

  1. Multumesc sora,si pentru acest comentariu,ma bucur ca vedeti ce vad si eu:multi spun ca sunt crestini dar sunt pe calea cea larga.Eu cred ca sunt multi in adunarile evanghelicale,care nu au inteles niciodata ROMANI 6;1-14.Orice nou nascut din nou,intelege acest adevar,si creste in cunostinta voii Domnului.Dar eu stiu ca sunt „mantuti”facuti de pastori,prin metodele lor nebiblice,apoi sunt din aceia care „sunt convertiti sentimental”,dar mintea lor nu este inoita prin Duhul,nu s-a produs o pocainta reala…si asfel raman tot in viata lor veche.Sa ne ajute Domnul sa crestem tot mai mult in Cunostinta Voii Sale,sa deosebim ce este sfant de ce nu este sfant in ochii Lui.Sa dispretuim pacatul,dar sa iubim pe pacatos,in nadejdea ca Domnul ii va da pocainta ,sa vina la cunoasterea adevarului.
   Amin.
   Pacea si Harul Domnului sa va fie inmultite ,sora draga.

   1. Draga sora Laura,mai doresc sa va spun,ca daca sunteti tanara in credinta,dar si in ani,aveti nevoie de sprijin de rugaciune si intovarasie cu surori care stau tare in Domnul.Va voi purta si eu in rugaciune,de fapt eu ma rog pentru toti cititorii blogului meu,pe care ii vad ca intra,chiar daca nu ii cunosc personal.Multa pace si binecuvantare de la Domnul sa aveti.M.Magdalena.

   2. Amin, asa e 😦 ma bucur si eu de asemenea ca inca mai am frati si surori adevarati in Domnul, ramai tare in El si fie ca sa ne sfintim si mai departe asa cum scrie in Apocalipsa.

    Fiti binecuvantati

 2. Bazaru Laura

  Asa este…am nevoie de sprijinul surorilor tari in credinta….sunt nascuta in familie de crestini si am 17 ani jumate,dar multumesc lui Dumnezeu ca desi lupta e tot mai mare pe cale, numai El ma tine in fiecare zi pe bratul Sau.Fiti binmecuvantata de Domnul Isus!

  1. Amin.Slava Domnului ca va tine in bratele Sale si va conduce pe acest drum al sfinteniei,care cu adevarat este plin de tot felul de obstacole,indeosebi pentru sufletele tinere.Multa binecuvantare sa aveti prin Domnul nostru Isus Cristos.

 3. dana

  saracii de ei…nu cunosc ADEVARATA LIBERTATE…slobozenie…daca sar in sus de 2 metri batand nebuneste din palme,se cred „liberi”…liberi? la ce?
  Domnul sa aiba mila de tineretul Casei LUI…sa trimita un duh de cercetare si rugaciune…un duh de pocainta peste toti tinerii,
  ceea ce am vazut aici,este o bataie de joc…lipsa de respect fata de Domnul si fata de batranii bisericii-daca mai sant!,caci „daca” ar fi fost,cu adevarat LUAU ATITUDINE!-…
  ce diferenta este… de la cer la pamant intre cantarile cantate de Mantuitorul-inainte de a fii rastignit-si aceste zgomote din sanul iadului…
  Doamne ai mila !!!

  1. Liberi la ce?ca sa se faca una cu lumea si placerile ei ,si nu una cu Cristos.Multumesc pentru comentariu sora draga.Ma bucur ca sunt credinciosi care plang pe acesti tineri,sa se indure Domnul de ei.Poate se indura maine la acest concert,in timp ce bat din palme si sar in sus,si ii lumineaza ca sa vada ca cea ce fac nu este sfant in ochii Domnului.

 4. Bazaru Laura

  O,Doamne ai mila si trezeste-i!….sa ne rugam ca Dumnezeu sa darame planul celui rau de maine si acesti tineri sa cunoasca adevarat libertate in El!…

 5. Multi inteleg GRESIT libertatea in Christos.

  Dragilor, prin Christos noi suntem liberi de pacat

  Coloseni 1:13 „El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui,”

  NU liberi sa facem ce vrem.

  Prin urmare:

  Galateni 5:1 „Rămâneţi, dar, tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei.”

  Unde firea e „la ea acasa” Duhul Sfant lipseste cu desavarsire!

  Romani 6:13 „Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii; ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi; şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii.”

  1. Multumesc frate Boariu pentru gandurile frumoase,biblice.Asa este:unde „firea este la ea acasa”acolo nu poate fii Duhul Sfant.Da,Romani cap.6;1-13,nu este inteles de multi care spun ca sunt credinciosi….si nu este de mirare ca este ce este in lumea crestina evanghelicala.Multa binecuvantare sa aveti de la Domnul.Cu respect M.M

  2. Din cate stiu eu, si sa-mi fie cu iertare daca gresesc dar chiar nicolaitii mentionati in Apocalipsa aveau aceasta doctrina a libertatii, iar Isus mustra pe unii din bisericile care aveau legaturi cu ei si le spunea in felul urmator:

   15. Tot asa, si tu ai cativa care, de asemenea, tin invatatura Nicolaitilor, pe care Eu o urasc.
   16. Pocaieste-te dar. Altfel, voi veni la tine curand, si Ma voi razboi cu ei cu sabia gurii Mele.

 6. Agape_crestina

  Nu tăceţi şi nu fiţi liniştiţi dragi creştini la asemenea fapte de hulă făcute la adresa Lui Dumnezeu ,să nu fiţi părtaşi la nelegiuirile lor, mustraţii şi îndreptaţii voi care aveţi trecere şi acces la siteuri creştine .
  Eu sunt spălată de sângele lor vinovat că le-am spus ce am avut de spus,dar uni din ei vor fi aspru pedepsiţi că pe mine m-au oprit de pe siteuri crestine ,decâte ori am scos la vedere şi am făcut public pacatele celor din bisericile neoprotestante, am fost scoasă,blocată să mai fac articole sau alte comentarii .
  Dar am scos la lumină păcatele lor ,despre cea ce diavolul a făcut cu creştinii din biserici şi cum au intrat în cursa diavolului şi mai ales cu cei tineri de azi şi vreau să le transmit cea ce Dumnezeu vrea de la noi toţi ,dar ei cei mari şi administratorii siteurilor mă opresc şi îmi scot publicaţiile .
  Dumnezeu mie martor că mesajul meu este doar despre păcat şi despre „Pocainţa şi împăcarea cu Dumnezeu „.Nu am nimic cu oamenii,îi iubesc ,dar ei se ofensează.
  Fapte 26.20
  Dumnezeu să aibă milă de noi toţi şi El să îşi facă lucrarea aşa cum ştie El mai bine cu mine şi cu fiecare creştin în parte .
  Dumnezeu să vă binecuvânteze!

  1. Multumesc sora pentru comentariu dvs.sincer.Inteleg ce ati transmis.Se observa din ce in ce mai mult o ofensare impotriva avertizarilor pentru trairea unei vieti sfinte.Si eu traiesc asfel de situatii.Domnul sa va binecuvinteze.

  2. Da ai dreptate! este opinia ta, tine-o pentru tine!
   lasa-ne pe noi ceilalti sa sarim pt Domnul, sa chiuim pentru El, sa strigam pt El, asa cum scrie in Scriptura.

   Ieremia 31:7
   Căci aşa vorbeşte Domnul: ,Strigaţi de bucurie asupra lui Iacov, chiuiţi de veselie în fruntea neamurilor! Înălţaţi-vă glasurile, cîntaţi laude, şi ziceţi: ,Doamne, izbăveşte pe poporul Tău, pe rămăşiţa lui Israel!“
   Psalmi 150:4
   Lăudaţi -L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi -L, cîntînd cu instrumente cu coarde şi cu cavalul.
   Luca 6:23
   Bucuraţi-vă în ziua aceea, şi săltaţi de veselie; pentrucă răsplata voastră este mare în cer; căci tot aşa făceau părinţii lor cu proorocii.
   Psalmi 149:3
   Să laude Numele Lui cu jocuri, să -L laude cu toba şi cu arfa!

 7. roxi

  mai bine nu mai judecati,mai bine va pune-ti pe genunchi si va ruga-ti Domnului sa intelegem toti cuvantul Lui si sa-L punem in aplicare in vietiile noastre si El sa ne lumineze sa traim in adevarata evlavie pe care El o doreste de la noi.

  1. Da draga sora,eu asta fac,ma rog pentru tineret,la fel si pentru cititorii blogului meu.Nu ii cunosc,nu stiu cum stau inaintea Domnului,dar rugaciunea mea este ca sa ii binecuvinteze pe fiecare cu tot ce au nevoie pentru ca sa mearga pe calea dorita de Domnul.Multa binecuvantare.

 8. „Aiurează în sunetul lăutei, se cred iscusiţi ca David în instrumentele de muzică.” Amos 6:5

  ei cantă (foarte fals atât la voce cât şi la „mesaj”) ..”sunt liber…liber..liber” liber pt ce? liberi să meargă spre iad… Domnul să aibe milă de ei! mi-e milă de tinerii foarte mulţi pe care îi văd acolo sărind şi dansând.. nu îşi dau seama ce fac, se lasă duşi de val.. trebuie făcut ceva. Să li se interzică să mai organizeze aşa discoteci drăceşti. Să ne rugăm pt cei tineri. Domnul să-i păzească de cel rău!

  decean zice: „s-ar putea ca unii să spună că nu eşti ok, că ceva nu e în regulă cu tine, dar nu contează, trebuie să fim nebuni pt Hristos..” , dar el nu ştie ce scrie în 1 Corinteni 1:17-31. Acolo se referă la propovăduirea Evangheliei, a crucii, a lui Hristos. ei, prin „işirile lor din minţi” ce propovăduiesc?.. Vai!…

  1. Multumesc pentru comentariu draga surioara Paula.Raspunsul meu la el,este frumosul articol scris la acest link.Nici ca se poate mai bine sa fie descris ,cum ar trebui sa fie cantarile spirituale pentru lauda lui Dumnezeu.Mult har sa aveti de la Domnul in cea ce faceti pentru numele Lui.

 9. Bazaru Laura

  Nu e vorba de judecata draga Roxi….dar daca noi vom tacea,pietrele vor striga….noi trebuie sa-i avertizam pe cei ce stau in pacat crezand ca sunt liberi!

 10. Andreea

  E un semnal de alarma pentru noi crestinii,trebuie sa ne rugam mai mult ,sa ne rugam ca Domnul sa umple tinerii bisericilor si nu numai cu Duh Sf,pentru ca cel rau nu doarme si este trist sa vezi cum pacaleste tinerii si copii ducandu-i in desfrau,si ei cred ca sunt in partasie defapt departe departe de Dumnezeu.Domnul sa aibe mila de cei ce organizeaza astfel de discoteci sa-i lumineze si sa intoarca la El pentru ca este nevoie de lucratori in ogorul Domnului,sunt atatia tineri care nu-l cunosc pe Dumnezeu si ei stau si canta ”SUNTEM LIBERI”.Domnul sa-i trezeasca!!!

  1. Multumesc sora draga pentru comentariu.Este da,un semnal de alarma,pentru crestinii de acum,pentru faptul ca s-a neglijat enorm de mult legatura stransa cu Domnul prin rugaciune si lipsa de veghere ca sa nu se cada in ispite.Trebuie sa spun ca astazi sunt in adunari multi care nu au Duhul lui Dumnezeu,nu au trait o convertire originala,ci una sufleteasca la o ridicare a mainilor……Care nu stiu ce inseamna sa duci o viata sfanta dupa voia lui Dumnezeu si atrag si pe altii care au scapat de intinaciunile carnii…Vedeti ce scrie ap.Petru in 2 PETRU tot capit.2.Acolo nu se descrie oare si situatia din vremurile de acum?Se spune ca sunt liberi de pacat,dar este contrariu spuselor lor.Da,si eu privesc cu multa intristare in cea ce se petrece astazi si ma rog Domnului ca sa se indure de cati mai multi,sa fi luminati ca sa se desprinda din cursa intunericului in care sunt.

 11. ionel chelu

  Ma-ntreb oare de ce este liber? ca vad ca l-a legat diavolul de nu-i mai da drumul.Astfel de muzica ascultam in tinerete cand beam fumam ne drogam si facea multe alte pacate.Astfel imi pun intrebarea oare este liber acest tanar????

  1. Multumesc mult Ionel,pentru comentariu.Si eu zic asa,ca asfel de muzica este din lume,doar ca are ceva texte crestine in ea…..Nici eu nu cred ca acest tanar ar fii nascut din nou din Duh si adevar,ca altfel era altfel…..

   1. ionel chelu

    Cu muzica crestina,cu versuri crestine este ca si cum am spune :fur ca sa dau la Biserica.

  1. ionel chelu

   Bravo.Bine zis: saracii de ei in ce fel au ajuns sa transforme inchinarea inaintea lui Dumnezeu.Ma mir cat mai rezista Domnul Isus sa-L taram in toate gunoaiele noastre.

   1. Ce sa mai spunem la tot cea ce vedem in lumea evanghelicala?? .S-au luat multe din lume si s-a adus in Biserici,li s-a dat „un invelis”crestinesc,si asa dau slava Domnului…Stim ca Domnul nu intarzie cu judecata Sa.El o face intai la casa Lui,dupa cum ne spune 1 Petru 4;17.Vina cea mai mare au insa cei care au slujba sa pastoreasca Turma incredintata in mana lor,daca ei nu sunt o pilda,(1 Petru 5;1-4) cum poate tinerii sa se supuna lor,sa ii asculte?Ei vor face ce cred ei ,numai sa fie multumit Domnul de ei….Dar chiar daca sunt prezbiteri care pastoresc bine,nu se mai asculta nici de ei.Noi traim vremea de care spune Textul bibliei din 2 Timotei 4;2-4.
    Harul si Pacea Domnului sa ne fie inmultite.M.M

 12. nelu ene

  Asta e opera de arta a banului.Toti acestia sigur sunt din familii care au bani.Sunt falsi.Stiu foarte bine ce inseamna sa muncesti de dimineata pana seara la nu stiu care patron pentru un pix la copil o bucata de piine si o sticluta cu lapte.Asa ceva ascultam la arenele romane in Bucuresti acum 18 ani cand nu cunosteam pe Domnul Isus.Imaginea celor care canta si a celor ce asculta imi produce un desgust.Lumea crestina sau nu devine din ce in ce mai falsa si lipsita de prezenta placuta si sfanta a domnului Isus?

  1. Lumea crestina este decadenta,aluneca tot mai mult pe panta lumeasca,si se face vinovata inaintea Domnului din ce in ce mai mult….Dusmanul de moarte al Bisericii lui Hristos, stie cu multa iscusinta sa intunece multor credinciosi buna intelegere a voii Domnului,in ce priveste dragostea de lucrurile sfinte.El a indreptat pe multi spre lume,ca sa o iubeasca,si sa nu mai iubeasca pe Dumnezeu.Cine iubeste ce este in lume,in acela nu este dragostea Tatalui ceresec.(1 IOAN 2;15-17 Astazi ca si in trecut,(incepand cu sec.3)in mare masura a reusit dusmanul acesta sa ii faca sa nu mai fie preocupati de invatatura curata a Cuvantului lui Dumnezeu,si de viata curata,in sfintenie dupa voia lui Dumnezeu.A reusit sa ii faca pe multi sa aprecieze impresiile,sentimentalismele muzicale.De foarte multe ori se poate observa cum cuvintele din cantec si muzica cu toate instrumentele ei,nu aduce nici o inviorare spirituala,ci o”biciure sentimentala”,goala fiind de invatatura biblica.Cu singurul scop a lucrat si lucreaza dusmanul,de a ii face sa piarda din vedere insusi Tinta:pe Isus Cristos Domnul.Singurul spre care trebuie sa avem i n d r e p t a t e necurmat,toate aceste trei:privirea credintei sanatoase, mintea inoita de Duhul Sfant si inima curatita prin sangele Sau…

 13. klin

  voi nu aveti ce face altceva decat sa stati sa tot aiurati pe aici ? ii criticati pt stilul lor de muzica dar pe voi nu va vedeti cum dormiti in biserica si cantati niste cantari lalaite si plictisite? am vazut in biserici pe care voi le agreeati si ridicati in slavi oameni care dormeau la program. nu imi plac exagerarile de niciun fel, dar fiti voi lumini si nu va mai dati cu parerea ca asta e muzica satanica si cea cu dezacordeoane nu.

  1. Draga klin, desigur sunt intr-o adunare si oameni care dorm sau care umbla in neoranduiala sau care cauta propriul folos , dar asa cum un tata se ocupa de educatia fiecaruia din copii asa si Dumnezeu se ocupa de educatia fiecaruia in parte. Apostolul Pavel ne indeamna sa fim ingaduitori cu cei slabi , sa mustram cu duhul blandetii pe cei ce umbla in neoranduiala si sa ne rugam pentru cei cazuti ( 1 Tesaloniceni 5: 14-24). In mai multe epistole suntem avertizati ca in vremurile din urma vor veni multi amagitori de aceea e bine sa cercetam orice in lumina Scripturii. Fiind crestini suntem urmasi ai Domnului Isus si atunci imi pun intrebarea :” Ar fi mers Domnul Isus la o astfel de discoteca ? ” Sau a participat vreunul din Apostoli la asa o discoteca ? Apostolul Pavel ne spune sa ne ferim de orice forma a raului. Fiecare sa raspunda sincer in inima lui la aceasta intrebare . Desigur pentru toti cei ce sunt sinceri in cautari Domnul ii va calauzi si va invata calea Lui. Dar oamenii rai si amagitori vor inainta spre mai rau ( 2 Timotei 3 : 12-17 ) Deci fiecare sa se cerceteze pe sine insusi in lumina Scripturii. Totusi cei mai in varsta sunt datori sa-i avertizeze si sa-i invete pe tineri pentru ca au mai multa experienta in viata de credinta ( 1 Petru 5 : 5-11 ) Dar asa cum spui : toti o sa raspundem inaintea Domnului pentru lucrarea pe care o facem..” Domnul sa fie cu noi cu toti si sa ne conduca pe calea Sa Amin!

 14. Bazaru Laura

  draga klin……nu vrem sa criticam,dar Dumnezeu ne spune sa nu tacem atunci cand vedem o lucrare care nu-i sub protectia Lui…si nu uita ca mai bine simpli si smeriti decat altfel….nu vreau sa critic pe nimeni,dar ti-ai dori ca atunci knd vom pleca de pe acest pamant sa ne zica Dumnezeu ca din cauza muzicii sau a imbracamintii nu putem intra in cer?……nu cred ca dorim asta nici unul..deci hai sa veghem ptr ca Dumnezeu a spus ca calea spre cer e ingusta….

  1. klin

   de unde stiti voi ca aceaste lucrari nu sunt sub protectia lui Dumnezeu? simpli si smeriti nu inseamna a asculta muzica populara si a te imbraca cat mai sterfelit… sunt o gramada care se imbraca cu fusta pana in pamant si batic..si poate-s niste oameni barfitori… sau se imbraca „smerit” dar au haine scumpe, case si masini luxoase…. nu confundati lucrurile. toti o sa raspundem inainte Lui pt lucrarea pe care fiecare o face. asa ca fiecare sa faca ce face din dragoste pt El. Domnul e singurul Judecator.

   1. ionel chelu

    draga clin cu tot respectul incerc si eu sa aduc putina lumina aici si sper ca Domnul isus sa-ti dea intelepciune.ue vin dintr-o lume a rokerilor unde genul acela de muzica care tu spui ca este inchinare in fata Domnului il practicam la betii si tot felul de petreceri de care mi-e rusine sa-mi mai aduc aminte.asa ca hai sa nu mai amestecam lucrurile Lui Dumnezeu cu toarte gunoaiele pe care noi le credem bune.si eu sunt clapar si slujesc in domneniul muzicii intr-o adunare din buftea si-mi plac toate genurile de muzica sa ascult dar cand caut sa conduc biserica in inchinare caut intotdeauna sa ma intreb ce-ar vrea Dumnezeu sa auda de la noi cand ii cantam.MUZICA SFANTA CARE SA ADUCA LACRIMI DE POCAINTA SAU ZGOMOT CARE ADUC DOAR EUFORIA PE CARE O DAU ETNOBOTANICELE.DOMNUL ISUS SA TE AJUTE SA INTELEGI CA INTRE HRISTOS SI LUME NU-I NICI O LEGATURA,.FII BINECUVANTAT

   2. Iata ce scrie un frate,care cunoaste foarte bine sa faca diferenta intre muzica care ne da invatatura si muzica care ne „biciuieste sentimentele”.

    …….”Scopul muzicii este unul didactic. Să transmită ușor învățăturile.
    Asta am găsit în Psalmul 47:7 (trad GBV 1989) ”Cântați psalmi pentru învățătură”. Drept e că nicăieri n-am găsit să cânte pentru gâdilirea urechilor.
    Am mai găsit în Psalmul 49:4”Îmi voi pune învățăturile pe harfă…”
    Compar învățătura sub formă de cântare (chiar și lauda sau rugăciunea este un mijloc de zidire) cu o farfurie cu mâncare. Cuvintele sunt mâncarea, melodia este farfuria. Decorarea farfuriei nu face mâncarea mai gustoasă iar decoratorul de farfurii nu este bucătar. O învățătură bună este ușor de transmis sub formă de poezie, este și mai ușor sub formă de cântare.
    Personal am învățat ”Sola Gratia” din cântarea ”Numai Harul”, despre venirea Domnului din cântarea ”Vine Domnul” sau despre atotsuficiența Cuvântului din cântarea ”Eu am un scump Mântuitor”. Le cântau ”treziții” prin anii 70 iar eu le stiu de atunci.
    Ce e prea mult strică.
    A transforma o cântare simplă cântată spre zidire într-un motiv de etalare a omului vechi cu sofisticatele lui cunoștințe muzicale face ca scopul cuvintelor să fie deturnat.
    Cine pune interpretarea pe primul loc,întoarce farfuria cu fundul în sus.
    Melodia deasupra, învățătura dedesupt. Adică fără.
    Așa rămâne numai farfuria (melodia) și deșarta slavă a deșertului interpret…….
    Ce rămâne de făcut în adunare?
    Puțin din punct de vedere muzical, oricum nu muzica e capul adunării ci Domnul Isus:
    ”dacă unul dintre voi are o cântare”,
    ”învățați-vă și sfătuiți-vă unii pe alții cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești”.
    Mai sunt câteva versete.
    Suficiente ca să ne facă să compunem unii pentru alții poezii, să ne învățăm unii pe alții prin cântări, să cântăm cu mulțumire în inimile noastre(la aceasta am fost rânduiți).
    Insuficiente ca să îndreptățească uriașa industrie muzicală pocăită, dezvoltată ca o tumoră pe locul unde ar fi trebuit să fie mădulare vii…..”Pana aici cu citatul.

    Eu nu imi pot imagina ca Domnul sa fie in mijlocul unei asfel de intruniri zgomotoase,si sa isi dea binecuvantarea Sa….si sa sara si El in sus impreuna cu aceia care spun ca sunt credinciosi Lui.Ca doar daca cineva este nascut din nou,are si Duhul Sfant in El(deci Domnul locuieste in el).Duhul Sfant este un Duh al ordinii,al sfinteniei,si nici intr-un caz El nu poate produce asfel de „discoteca pocaita”.O cantare care scoate in evidenta invatatura pura a Scripturii,acompaniata chiar de un instrument muzical,poate aduce zidire spirituala in viata unui copil al lui Dumnezeu.Pe mine personal ma invioreaza cantecele care sunt simple,izvorate dintr-o inima care este cu totul a Domnului.Asfel de cantece nu te poate face sa adormi in adunare,din contra te invioareaza.Si daca sunt care (din pacate)mai si dorm,este pentru faptul ca ceva nu este in ordine intre el si Domnul.Astazi se vede o intorsatura tot mai pronuntata in crestinismul evanghelical:lumina este considerata intuneric,si intunericul este numit lumina.Vedeti de ex.ISAIA 5;20 partea intaia al versetului.Se crede ca orice lucrare care se face este cladita pe aur si argint,pietre scumpe,deci pe temelia Apostolilor,dar in fond este numai paie,fan,trestie,lemn.Fiecare lucrare va fii trecuta prin foc…si atunci multi vor avea raspunsul:”Niciodata nu v-am cunoscut”din gura Domnului.Multe se face in numele Domnului,dar El nu se afla in lucrarile acestea.Eu cred ca avem marturii destule de la persoane care au fost scoase prin harul lui Dumnezeu din industria muzicala lumeasca(Rock,Pop etc.),care au fost luminati prin Duhul ca sa vada in ce cursa au cazut,care au gasit adevarul.Si venind printre crestini,a u constatat cu durere,ca si ei se folosesc de acest stil,doar ca este impodobit cu ceva crestinesc.Dar nu sunt care sa ia in seama avertismentele lor…Eu cred ca la acest subiect postat aici pe blog,sunt destule indemnuri bune,de luat in seama.Nu sunt critici,ci ingrijorarea sincera,din dragoste pentru tinerii care spun ca Il urmeaza pe Domnul,aceasta i-a indemnat ca sa scrie comentariu.

 15. Pace, am citit toate aceste mesaje in legatura cu aceasta discoteca crestina. Noi suntem liberi. Dumnezeu ne-a dat aceasta libertate de a alege dar avand aceasta libertate suntem raspunzatori de alegerile facute.Desi am fost crescuta de mica in adunare de bunicii mei la varsta de 16 ani am plecat intr-un oras mare ( Timisoara ) si acolo am fost deodata libera. Nimeni nu-mi mai zicea sa merg la biserica asa ca m-am bucurat de libertatea avuta uitand ce am invatat multi ani in biserica. Totusi desi atunci inca nu eram botezata , am mers cu niste prietene la discoteca eram curioasa sa vad cum e dar intrand in sala aceea plina de larma am simtit ca eu nu simt nici o placere acolo si ma tot intrebam ” Ce caut eu aici in galagia asta ?” si aveam asa o neliniste stiind in inima mea ca nu e pentru mine. Acelasi sentiment l-am avut cand am ascultat acea muzica acea larma de la acea discoteca inima mea mi-a dat un semnal ca nu e pt.mine. Acum noi nu judecam pe nimeni si eu sunt inca in scoala lui Dumnezeu si El inca mai are de lucrat la caracterul meu dar stiu ca El va sfarsi lucrarea inceputa in mine, nu ma socotesc mai buna cu nimic dar cred ca orice crestin sincer simte acel semnal in suflet ca un avertisment cand este intr-un loc unde n-ar trebui sa fie, si daca nu asculta acest semnal si se ia dupa altii odata va regreta acest lucru. Dar stim ca pentru orice alegere , daca nu ne pocaim va trebui sa dam socoteala si nu inaintea oamenilor ci inaintea lui Dumnezeu. DE ACEEA SA UMBLAM CU MARE BAGARE DE SEAMA IN ACEST TIMP CA UNII CARE STIM CA VENIREA DOMNULUI ESTE CHIAR LA USA Domnul sa ne dea intelepciunea care vine de sus sa deosebim ceea ce e de la Dumnezeu de ceea ce vine din lume caci „PRIETENIA CU LUMEA E VRAJMASIE CU DUMNEZEU” Doamne ai mila de noi de fiecare in parte amin!

  1. Pace sora Simona,ma bucur de marturia ce ai facut-o,Domnul sa te binecuvinteze mai departe cu tot ce ai nevoie pentru ca sa fii tot mai aproape de El ,sa te intareasca daca ai de trecut prin incercari,tocmai din cauza ca mergi pe calea voii Lui.Multa binecuvantare.M.M

 16. Bazaru Laura

  E ok?…..m-ai bine s-ar numi doar discoteca…nu si crestina deoarece asa se poticnesc cei din lume ……astazi nu mai exista diferenta intre crestini si lume si asta e GRAV!….Doamne ai mila!….

 17. Multi din pacate ,sunt pe calea cea larga,amagiti de o religie facuta dupa indemnul firii lor,in care nu se afla Domnul Isus Cristos.In ziua „Aceia”vor fii nu putini,ci multi,care vor sta inaintea Domnului si vor spune ce au facut in Numele Lui…iar El le va spune ca niciodata nu i-a cunoscut.El ii cunoaste doar pe aceia care au fost in El,si prin El au lucrat in Numele Lui pe pamant.Numai pe aceia ii va cunoaste,care stiau sa deosebeasca ce este curat si ce nu este curat in ochii Lui.Sa se indure Domnul de tinerii nostrii,sa le dea pocainta.

 18. Alexandru

  Ma oameni buni, voi stiti cum laudau evrei pe Dumnezeu? Biblia ne spune ca David sarea si batea din palme si striga ca un nebun inainte Domnului, Biblia ne spune sa strigam strigate de bucurie si sa batem din palme… fiecare il lauda pe Dumnezeu cum stie el.. De exemplu africani crestini sar si bat din palme…. Biblia ne spune sa il laudam pe Dumnezeu cu toate instrumentele care exista…. De ce sa nu o faci asa?

 19. Alexandre , Adunarea e o creatie Nou Testamentala , nu una a Vechiului Legamant. Il vezi pe Pavel sau pe Isus Domnul manifestandu-se in halul asta ? Sa fim seriosi ! Noi la ei spune Scriptura sa privim , nu la africanii lui Chris !

 20. Eu am scris deja ce Domnul mi-a pus pe inima in legatura cu aceasta discoteca. Sa nu uitam ca ne aflam in vremurile de pe urma si am fost avertizati si de Domnul Isus si de apostoli ca in aceste vremuri se vor ridica multi amagitori si acum trebuie sa fim mai atenti ca oricand. De fapt noi nu putem convinge pe nimeni cine este sincer in relatia cu Domnul Isus va fi condus si transformat de Duhul Sfant , singurul care poate convinge pe un om si sa-l atentioneze cand face o alegere gresita. Tot ce putem face e sa ne rugam pentru tinerii nostrii caci rugaciunea facuta cu credinta face minuni si transforma vieti. Eu cred ca atunci cand venim inaintea lui Dumnezeu in inchinare trebuie sa ne cercetam pentru ca stim ca nu cu lucruri pieritoare am fost salvati ci prin jertfa Domnului Isus. Asa cum spune si Aurel Munteanu nu gasim in evanghelii nici macar un singur indiciu ca primii crestini sau apostolii ar fi participat la vreun fel de discoteca. Sa cautam dar sa mergem pe urmele Domnului Isus si al apostolilor si sa ne lasam transformati de Duhul Adevarului, Amin

 21. In Noul Testament, dupa cum am vazut nu Exista macar o indicatie ca ar trebui sa „Sarim in sus, DANSAND” cand suntem adunati in Numele Domnului.Sunt doua texte in N.Testament unul in Efeseni 5; 19 si altul in Coloseni 3 ; 16.Daca am fii PLINI de cuvantul lui Dumnezeu, am putea avea priceperea si intelepciuneca sa deosebim ce este spiritual si ce carnal in melodiile si cantecele de astazi.

 22. Alexandru

  Aveti ceva cu Noul testament… Toata biblia este insuflata si inspirata de Dumnezeu si de folos pentru noi… atunci hai sa nu mai aplicam legea morala a lui Dumnezeu din vechiul testament! Si in primul rand asta nu era o discoteca, ci se numeste concert! cand m-am referit la Africa m-am referit la tinut, nu la Chris… Iar la cina cea de taina ne spune Biblia ca ” dupa ce au cantat cantarea…” evrei cantau cantarea stand jos? bateau din palme? strigau? Pavel canta cu Sila in temnita, „cantau tare”, erau legati, daca ar fi fost dezlegati bateau din palme si ridicau mainile sus!

  1. chelu ionel

   Da ,da si marmota invelea ciocolata in staniol.Tot ce incercam noi oamenii sa facem este sa imbracam poftele noastre in haina sfinteniei.Nu-i asa,ce importanta are cum ne inchinam,cum ne imbracam,cum ne purtam,cum vorbim.Pai totul se rezuma la faptul ca ,credinta este in noi in inima noastra.Scuzati-ma dar halal credinta am ajuns sa avem in zilele acestea de libertate.Domnul sa aiba mila de noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. anabaptistul

  ,,Pavel canta cu Sila in temnita, “cantau tare”, erau legati, daca ar fi fost dezlegati bateau din palme si ridicau mainile sus!” esti tare Alex ! Ai o imaginatie bogata.Esti bun de predicator!
  Daca ai citi si biblia mai atent …ai invata mai multe si ti-ai corecta multe invataturi . Citeste te rog 16.24.sa vezi ca aveau doar picioarele in butuci. De maini nu spui decat tu ca le aveau legate si ca ar fi aplaudat. Mai gandeste-te. Minciuna nu vine din Lumina. Ce faci tu este insegeza ( introduci in text si spui ce nu spune textul ) si nu exegeza ( sa scoti din text ce spune textul).

   1. anabaptistul

    Frate Ionel , eu folosesc traducerea Cornilescu , daca doriti incerc sa va fac rost de una . Nu are explicatii , am observat ca multe care au explicatii sunt eronate , eu cred ca cititul de zeci de ori si rugaciunea da descoperire alaturi de rugaciune si o partasie stransa cu Cel ce a scris-o. Mail-ul meu este anabaptistul@myopera.com . Daca pot sa va ajut cu ceva va stau la dispozitie.

 24. Imi cer scuze , am facut cateva greseli de dactilografiere in mesajul anterior ,va rog sa-l stergeti si sa introduceti doar acest ultim mesaj.
  Este bine ca mai sunt unii crestini adevarat pocaiti care nu sau lasat dusi de val, pentru ca din pacate tot mai multe biserici cad in capcana “muzicii crestine contemporane” cu tobe in biserica, muzica pop,rock,disco. Asa cred ei ca sunt la moda, de fapt sunt in rand cu lumea !
  http://muzica-crestina-net.blogspot.com
  http://muzicacrestinanet.wordpress.com

 25. „Muzica creștină trebuie să hrănească spiritul nu „carnea” (firea pămîntească)”.
  Aceste doua siteuri sunt pline de informatii utile,pentru cine doreste sincer sa afle adevarul cu privire la „muzica crestina contemporana”.Multumesc ca le-ati pus aici,nadajduiesc ca se va citi in ele.Da,sunt putini crestini care sunt ingrijorati de aceasta dezvoltare nepotrivita in randurile adunarilor crestine.Ce pot sa faca?, a se ruga in nadejdea ca Domnul v-a da har ca unii sa se desprinda din cursa in care au cazut,sa fie luminati.

 26. Da,dupa cate se vede, e muzica folclorica evreiasca ,nu are de a face cu biblia, este apoi si stil carismatic.
  Oare il gasim pe iudeul Petru sau pe Pavel topaind asa?laudand-L pe Domnul? In afara de asta este in context iudaic, ceea ce nu invata biblia.Adunarea nu e comparata cu sinagoga, acolo aveau cantari sfinte si de bun simt, cantate cu temere.Contextul eclesiei e altul,noi nu suntem datori sa adoptam cultura iudaica,ca adunare noutestamentala.Ma intreb daca sunt noi nascuti in multimea care sare in sala aceia?

 27. Asa este Angela cum spui ……eu nu mai am ce comenta la subiectul acesta….multi crestini devotati scripturii si-au spus parerea clara.Numai Domnul poate sa dea har ca sa fie binecuvantati cei ce nu isi au un fundament pus prea mult pe cea ce spune Cuvantul,sau deloc nu au dar se considera crestini

 28. Adevarul este ca nu putem convinge pe oameni de eroare . Doar Dumnezeu poate sa o faca, daca vrea.Cine are inclinatii catre carismatism , rok sau muzica tribala africana nu are decat sa o practice. Cu biblia poti demonstra ce vrei dar sa nu uitam ca ar trebui sa ne intrebam care este si parerea lui Yahweh in privinta asta. In fond parerea LUI conteaza !

 29. Erată: a se citi „ci în afara ei” în loc de „şi în afara ei”.
  Apoi…
  Vă mai servesc o mostră

  Mie unul îmi place mult piesa. Mi-a plăcut de la prima audiţie. Sunt pregătit să dezvelesc pieptul şi să aştept pietrele voastre: unii mă vor numi eretic, alţii lumesc sau firesc, alţii nu mai ştiu cum.

  Ceea ce nu vreţi nicicum să vedeţi, este că fiecare piesă are un context cultural. Îţi pace sau nu. Personal, cu sinceritate m-am aplecat asupra unor videoclipuri ale indienilor asiatici. Piese cu caracter creştin de altfel. Mi-au zgâriat cumplit timpanul. Nu-mi plac. Întrebarea mea e: nu laudă ei pe Dumnezeu? Credeţi că muzica europeană şi latino-americană nu sună la fel de cumplit pentru indienii asiatici cum sună pentru mine muzica lor? Ce vom face? Ne vom numi unii pe alţii eretici sau nefireşti?

 30. Exact aceeasi pasi lateral stanga si lateral si dreapta ii faceam si eu cu ani in urma prin discoteci.Aveam acelesi miscari si cred ca acelas duh ,ca si dirijorul orchestrei (pe finalul melodiei ).

 31. Legalisti pocaiti si ascultatori pocaiti…Exista o mare diferenţa intre cele doua. Insa se pare ca oamenii nu mai detin o intelegere exacta a ceea ce inseamna fiecare din acestea doua.Evangheliile si epistolele Noului Testament sunt pline de porunci,indemnuri dupa care un adevarat crestin se orienteaza ca sa isi duca viata in sfintenie,si ce ii da totodata si dorinta de ascultare fata de voia Domnului.Si voia Domnului trebuie cautata din inima in orice lucrare pe care dorim sa o aducem spre slava Lui.O lauda adusa Lui in felul lumii,nu pot sa cred ca i-ar aduce bucurie.Ci una care este facuta in Adevar si Duh. Scriptura deci este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete,sa mustre,sa indrepte sa dea intelepciune in neprihanire,pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit…..2 TIMOTEI 3;16-17.In ea gasim gandirea lui Dumnezeu,cum vede El viata noastra,cum gandeste El….gandirea Sa trebuie sa o imbracam…sa ne inoim in omul dinlauntrul nostru.Nimeni nu este legalist daca este ascultator de Domnul,de Cuvantul Lui.Din dragoste pentru Domnul,el se leapada de tot ce este lumesc,nu prin puterea sa,ci a Duhului Sfant.Cu cat el este mai adancit in legatura cu El,cu atat vede clar ce este firesc si ce duhovnicesc in viata lui,dar si in jurul lui.Si el este indemnat sa „…..scoata la lumina ce este intuneric,el le osandeste …..Vezi EFESENi 5;8-17.El este cuprins de intristare mare cand vede prin ce metode firesti se aduce inchinare Domnului.Este bine inaintea Domnului,sa nu amestecam „paiele”cu „graul”.Sa nu cladim pe temelia pusa prin apostoli:paie,fan,trestie…1 CORINTENI 3;10-15.Dupa roadele care se vad la crestini,se poate vedea bine ce se cladeste pe temelia aceasta.Nu este o critica „legalista” ce se aduce acestor manifestari firesti,ci vine din dragoste pentru sufletele care s-au indepartat de voia sfanta a Domnului,cu o dorinta sincera sa vada desprinderea acelora care spun ca sunt copii ai lui Dumnezeu, din inchinarea falsa. Nu suntem legalisti. Noi suntem crestini care dorim sa facem voia Tatalui.
  Cristos Domnul ne cere ASCULTARE DEPLINA FATA DE VOIA SA.

 32. Simona

  Despre acest subiect s-a scris deja destul si fiecare e resonsabil de alegerea facuta. Cat priveste certurile de vorbe nu duc la nici un rezultat si Biserica Domnului trebuie sa se fereasca de astfel de contraziceri.. Apostolul Pavel ne invata sa avem grija ca libertatea noastra in Hristos sa nu fie o pricina de poticnire . Un text bun pentru tinerii nostrii : 2 Timotei 2 : 22-26 ; Tit 2 : 6-8.

 33. Ilie Constantin

  Trebuie sa intelegem clar ca Apostolul Pavel spunea ,, ce ati vazut in mine faceti si Dumnezeul pacii va fi cu voi ,, ati vazut undeva in Noul testament ca Domnul sa foloseasca vre-un instrument (erau si atunci ) ati auzit pe Pavel sa spuna sa se foloseasca undeva ?
  Credeti ca ei nu puteau face cor , formati si altele , de ce credeti ca nu este scris de nimic organizare de acest tip ? si daca ei au mers asa ce inseamna pentru noi sa calcam pe urmele lor ,, calcati pe urmele mele intrucat si eu calc pe urmele Domnului ” nu inseamna sa traim cum au trait ei ?
  De multe ori credem ca putem sa alegem ce ne place , din Cuvantul lui Dumnezeu , cred ca trebuie sa invatam ,,sa Nu trecem peste ce este scris” .
  Si mi-e imi plac cantarile care inalta inima si nu trupul .
  Multe chiar cantari , sunt goale , lipsite de miez , ci doar gadila urechile cu nadejdi inselatoare , pe care multi le canta degeaba ,, Nu pot sa vad Nelegiuirea unita cu sarbatoare” cititi in Scriptura mai departe .
  Am ajuns sa facem spectacol , ca sa placa lumi crezand ca vor veni la Cristos , am facut spectacol din Cantari din Predici , din progame cu Copii , din scenete etc si a venit lumea si…… ia schimbat pe crestini ca sa traiasca ca ei , prea putini si-au vazut starea de pacat si sa vada ca au nevoie de o schimbare o pocainta adevarata , pentru ca drept vorbind nu este o mare diferenta , decat cateva mici modificari .
  Cantarile sunt minunate cand da slava Domnului (un instrument ascuns undeva sa tina melodia) dar cand incepe sa dea spectacol ce este aceasta , decat fala si mandria omului de a iesi in fata .

  Sper ca Domnul sa ne dea Lumina sa intelegem care este voia Lui si in ziua cand El va veni sa fim Gata .

 34. Realizez la cerere albume de muzica crestina ! Daca doresti sa iti realizezi propriul tau album in genul muzical pe care il preferi iti ofer experienta multor ani de activitate muzicala de studio si : -compozitii,orchestratii,inregistrari voce,mixaj,masterizare,imbunatatiri melodii si albume existente. Studio de inregistrari performant.Detalii pe e-mail sau pe yahoo messenger ID ; atamusicstudio

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s