Starea de pacat al omenirii–Biblia ne spune ceva despre starea aceasta.

EPISTOLA  CATRE  ROMANI ,CAP.1; 18–32.

Vers 18:”Pentru ca mania lui D-zeu se descopera din cer impotriva oricarei neevlavii si nedreptati a oamenilor,care inabuse adevarul in nedreptate

Vers.19-20:Fiindca ce se poate cunoaste despre D-zeu este aratat in ei,pentru ca D-zeu le-a aratat-fiindca,de la creatia lumii,lucrurile Sale nevazute se vad,fiind intelese de minte prin lucrurile facute,la fel si eterna sa putere si divinitate-incat ei sa fie fara scuza.

Vers 21-22:Fiindca dupa ce L-au cunoscut pe D-zeu,nu L-au glorificat ca D-zeu,nici nu I-au multumit,ci au ajuns deserti in gandurile lor,si inima lor fara pricepere a fost intunecata.

Vers 23:Sustinand ca sunt intelepti,au ajuns nebuni si au schimbat gloria nepieritorului D-zeu,in asemanarea imaginii omului pieritor si a pasarilor si a patrupedelor si a reptilelor.

Vers 24:De aceea D-zeu i-a lasat prada poftelor inimilor lor spre necuratie,ca sa-si dezonoreze trupurile intre ei insisi.

Vers 25:ca unii care au schimbat adevarul lui D-zeu in minciuna si s-au inchinat si au slujit creaturii in locul Creatorului,care este binecuvantat pentru totdeauna.Amin.

Vers 26:De aceea D-zeu i-a lasat prada unor patimi josnice,pentru ca si femeile lor au schimbat intrebuintarea naturala in cea impotriva naturii.

Vers 27:si in acelasi fel si barbatii,parasind intrebuintarea naturala a femeii,s-au aprins in pofta lor unii pentru altii,barbati cu barbati,facand lucruri de rusine si primind in ei insusi rasplata cuvenita abaterii lor.

Vers 28:Si ,fiindca nu au socotit ca este bine sa-L aiba pe D-zeu in cunostinta,D-zeu i-a lasat prada unei minti nechibzuite,ca sa practice lucruri neingaduite.

Vers 29:fiind plini de orice nedreptate,rautate,lacomie,intentii rele,plini de invidie,ucidere,cearta,viclenie,atitudini rele,soptitori

Vers 30:defaimatori,uratori de D-zeu,obraznici,orgoliosi,laudarosi,nascocitori de rele

Vers 31:neascultatori de parinti,fara pricepere,calcatori de cuvant,fara afectivitate naturala,fara mila.

Vers 32:Ca unii care cunosc judecata dreapta a lui D-zeu,ca cei care fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte,ei nu numai ca le practica,dar isi si gasesc placerea in cei care le fac.”

Textul luat din Biblia revizuita 2001.

De multe ori mi s-a pus mie intrebarea:”Daca tu spui  ca D-zeu este dragoste,cum pot eu sa cred ca asa este?de ce sunt atatea nedreptati,nelegiuri ,razboaie,neintelegeri,foamete,cutremure,si multe altele pe acest pamant?De ce le lasa daca este un D-zeu al dragostei?”Raspunsul la asfel de intrebare pentru mine, sunt aceste versete mai sus scrise.D-zeu este dragoste dar este si drept ca sa judece nelegiurile oamenilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s